ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

150 000 på gatorna för att hedra offren

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Ett massivt folkuppbåd samlades på Rådhustorget i Oslo i kväll för att hedra de döda i fredagens blodiga attentat.
Det blev känsloladdat när både kronprins Haakon och statsminister Jens Stoltenberg talade till nationen - och försökte inge hopp till de sörjande.
- Vi låter inte rädsla knäcka oss, sade Stoltenberg.
Vid 18-tiden på måndagskvällen samlades tusentals människor på olika platser runtom i Norge för att tillsammans gå i fackeltåget till minne av de dödade i attentaten.
Terje Bratland startade spontant en facebook-grupp efter fredagens attentat och det utvecklade sig till kvällens fackeltåg.
- Det handlar om att jag gillar människor, gillar att hjälpa människor och vill visa att jag bryr mig. Det är en stor tragedi som har drabbat det norska folket, det berör oss alla, säger han till Dagbladet

Kunde inte genomföra tåget

I Oslo hade ett stort folkhav samlats på Rådhusplatsen för att med rosor i händerna marschera genom stan. Arrangörerna räknade till 150 000 deltagare i manifestationen. På grund av att samlingen blev så stor kunde man dock inte genomföra någon marsch.
- Vi är så många människor att vi inte kan genomföra tåget. Men det är fullt med människor med rosor på gatorna, det är ju också ett blomstertåg, säger konferencier Asgeir Borgemoen.

"Gatorna fulla"

Det blev känsloladdat på torget när bland annat statsminister Jens Stoltenberg och kronprins Haakon höll tal – vilket direktsändes i norsk tv.
- Det Norge vi vill ha kan ingen ta ifrån oss. I kväll är gatorna fulla av kärlek, sade Haakon.
- Med facklor och rosor ger vi världen besked. Vi låter inte rädsla knäcka oss, säger Jens Stoltenberg.
- I kväll skriver det norska folket historia med det starkaste av världens vapen; frihet och demokrati stakar vi ut kursen för Norge efter den 22 juli 2011, sade Stoltenberg.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: