Jan Olof "Naken-Janne" Jansson, Qristina Ribohn och Veronica Larsson. Foto: Cornelia Nordström/TV4/Christer Höglund
Jan Olof "Naken-Janne" Jansson, Qristina Ribohn och Veronica Larsson. Foto: Cornelia Nordström/TV4/Christer Höglund

Veteranerna sågar nya "Farmen"-säsongen

Publicerad

I går var det premiär för den nya omgången av "Farmen". Här är experternas dom - tre tidigare färgstarka profiler från dokusåpans tidiga år tycker till.

Och de är inte nådiga.

- Jag tappade intresset ganska fort. Jag skulle inte råda någon av deltagarna att säga upp sig från sitt jobb och flytta till Stockholm, säger Qristina ­Ribohn.

"DOKUSÅPORNAS TID ÄR FÖRBI"

Namn: Qristina Ribohn, 57.

Medverkade: Säsong ett, 2001, och säsong tre, 2003

Bor: Karlshamn.
"Första avsnittet var ingenting som drog till sig mig i alla fall, inte som det hade gjort för fem-sex år sedan. Rent allmänt känner jag att dokusåpornas tid är förbi. Det känns som att det inte kommer att bli så mycket underhållning, det kommer mer att vara baserat på taskigheter.

"Det som skiljer från när jag var med är att det här känns väldigt beräknande från första gången deltagarna öppna munnen. De tänker sig för, så var det inte när dokusåporna var nya. Jag tappade intresset ganska fort. Jag skulle inte råda någon av deltagarna att säga upp sig från sitt jobb och flytta till Stockholm.

 

"DET VAR FRUKTANSVÄRT SEGT"

Namn: Jan Olof "Naken-Janne" Jansson, 61.

Medverkade: Säsong tre, 2003.

Bor: Uppsala.
 

"Jag tyckte att premiäravsnittet var otroligt segt, fruktansvärt seg. Det var inga roliga klipp överhuvudtaget, inga roliga kommentarer, deltagarna gick omkring och mumlade. Det var dåligt helt enkelt, en dålig inledning. Den enda karaktären jag tyckte var rolig var Sören Mård.

 

"MÅSTE GE DET EN CHANS"

Namn: Veronica Larsson, 44.

Medverkade: Säsong tre, 2003.

Bor: Björneborg.

"Jag tycker att det är kul att programmet rullar igen men första avsnittet var för kort, man fick inte se alla medlemmar. Det var tamt, men man måste ge det en chans och se om det blir någon fräs på deltagarna. Det var okej, men det var ju ingen som gick med picken ute i vädret direkt. Jag kommer att kolla i morgon också.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida