Ulf Brunnberg har fått nog av "all feminism som vräks ut" i medierna. I stället vill han ha en tv-kanal - enbart riktad till män. Foto: Jonathan Näckstrand
Ulf Brunnberg har fått nog av "all feminism som vräks ut" i medierna. I stället vill han ha en tv-kanal - enbart riktad till män.  Foto: Jonathan Näckstrand

Ulf Brunnberg vill ha tv-kanal bara för män

Publicerad
Uppdaterad
Ulf Brunnberg har fått nog av "all feminism som vräks ut" i medierna.
I dagens "Sommar i P1" berättar skådespelaren om sin dröm - en manskanal i tv med boxning och motorsport.
- Alltså en kanal enbart för det maskulina könet, säger han i programmet.
I dag sommarpratar Ulf Brunnberg, 64, i P1. Kvällsposten har tagit del av programmet och den folkkäre skådespelaren har många åsikter och idéer - han ger bland annat sin syn på bensinpriset, skatter och reklam. Dessutom presenterar han en helt egen tv-idé - manskanalen. Ulf Brunnberg berättar att det är en tanke som gnagt i hans huvud en tid.
- En male channel, alltså en kanal för enbart det maskulina könet, säger han programmet.
- Tänk att som man slippa ta del av all feminism som vräks ut ständigt av diverse media.
Ulf Brunnberg räknar sedan upp vad som skulle passa i manskanalen.
- Innehållet skulle bara vara manligt. Boxning, kampsport, motorsport, vetenskapsprogram, historieprogram, racing, båt, bilar, motorcyklar, säger han i programmet.

"Inte ett inredningtips"

Han är också på det klara med vilken typ av program som absolut inte skulle få plats i manskanalens tablå.
- Inte ett inredningstips så långt ögat når. Inte ett recept, inte ett tips om samlevnad på mils avstånd, säger han.
Trots att den här typen av program redan finns i de flesta kanaler tycker Ulf Brunnberg att det vore praktiskt att samla dem på ett och samma ställe.
- Allt det här finns i och för sig redan nu men då får man ju sicksacka mellan olika kanaler. Poängen skulle vara att ha allt under samma tak. Och där skulle då även reklaminslagen begränsas till max sex minuter per timme, det tycker jag skulle vara rimligt, säger han.
Han hoppas nu att någon ska nappa på idén.
- Ja, jag vet inte. Kanske någon fick något att fundera på, säger Brunnberg i programmet.
Fotnot: "Sommar i P1" med Ulf Brunnberg sänds klockan 13 i dag. I efterhand kan man lyssna på programmet på sverigesradio.se/sommar

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida