"Finns liksom ingen definition på vad som är naturligt", försvarar Dessie sig själv efter hatkommentarerna. Foto: Robert Eklund
"Finns liksom ingen definition på vad som är naturligt", försvarar Dessie sig själv efter hatkommentarerna. Foto: Robert Eklund
Bilden som Dessie tvingas försvara sig för.
Bilden som Dessie tvingas försvara sig för.

Tvingas försvara sig efter osminkad bild

Publicerad

Desirée "Dessie" Nilssons osminkade bild möts av hatkommentarer på Instagram.

Hennes följare menar att hon ljuger - nu tvingas bloggaren försvara sitt utseende.

"Finns liksom ingen definition på vad som är naturligt", försvarar Dessie sig i kommentarsfältet.

När Desirée "Dessie" Nilsson publicerade en osminkad bild på sig själv på "Instagram" trillade de elaka kommentarerna in direkt och bloggerskan tvingades försvara bilden i kommentarsfältet. Under sin bild skriver hon "Natural", men hennes följare skriver saker som:

"Något som är fejk kan väl aldrig bli natural?".

"Du har ju för det första fransförlängning, säkert färgade ögonbryn och förstorade läppar också".

Stödet till Desirée "Dessie" Nilsson

Desirée "Dessie" Nilsson röt ifrån, nu har flera personer backat upp henne. De menar att det handlar om avundsjuka.

"Spelar fortfarande ingen roll du kommenterar en tjejs bild som anser sig vara naturlig på en bild. Vad ger dig rätten o påpeka vad som är naturligt o inte? Gör det angående dig själv inte om någon annan", skriver en person på Instagram.

"Jobbigt när avundsjukan tar över tangentbordet, sök tröst och uppmärksamhet någon annanstans", skriver en annan.

 

 

LÄS MER: Dessies ilska: "Varför ska man vägra hen?"

 

 

 

Desirée "Dessie" Nilsson: "Mår skitdåligt"

Desirée "Dessie" Nilsson har länge tvingats handskas med elaka kommentarer. När hon fick sin son blev det för mycket och hon sa ifrån rejält.

– I början var jag så stolt och ville visa upp honom. Jag är fortfarande stolt men hatare gick på honom i stället för mig. När jag märkte det så tog jag bort honom mer från bloggen. En skrev att han är så ful att han ser missbildad ut. Det är så fegt att skriva så om ett litet oskyldigt barn, har hon tidigare sagt.

Hon har tidigare berättat att hon tror att hennes tidiga år som bloggare, då hon gick ut för att provocera sin publik, kan ha påverkat sättet folk bemöter henne på i dag.

 

LÄS MER: Dessie: "Det är en dödsångest jag får"

 

– Det spelar ingen roll hur mycket jag ändrar mig. Det blir aldrig bra. Folk fick fel bild av mig för att jag provocerade så mycket men jag tycker att alla ska få en andra chans. Och jag har visat att jag ändrat mig, sa hon då och fortsatte:

– Nu har jag visat att jag mår skitdåligt, att jag inte orkar mycket mer. Det är ändå de velat åstadkomma hela tiden, så nu hoppas jag bara att det ska ta slut.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida