SVT:s nya "playboy"

Publicerad
Uppdaterad
Claes Elfsberg som ny "playboy". I april startar Rapport egna webbsändningar, "Play Rapport", på nätet med Claes som en av programledarna.
- Det ska bli kul att plöja upp lite ny mark, säger han till Expressen.
I april ska Rapport storsatsa på att göra webb-tv. Programmet som ska gå under namnet ”Play Rapport” kommer att göras dygnet runt och en av programledarna blir Claes Elfsberg.

”Det här är framtiden”

– Det ska bli jättespännande. Jag har ju trott i många år att det här är framtiden för nyhetsuppdateringar.
Men han tror inte att de vanliga tv-nyheterna kommer att försvinna.
– Vi kommer nog mer att göra större nyhetsprogram där men för de snabba nyhetsuppdateringarna är det här framtiden.
Man loggar in på SVT:s hemsida och kan sen välja att se den sändning som finns tillgänglig eller också se enstaka inslag.
– Så fort det finns anledning kommer vi att uppdatera. Det blir som en ständigt pågående direktsändning.

Kvar i Rapport

Men helt och hållet ska han inte lämna traditionella Rapport.
– Jag kommer till viss del att jobba med vanliga Rapportsändningar för att markera sambandet. Dessutom har programdirektörerna bett mig stå till tjänst med lite större evenemangssändningar också.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida