Susanne Brännemo, 47, var en av de som medverkade i "Bonde i söker fru". "Man vaknar en dag ur dimman", säger hon nu. Foto: Magnus Jönsson
Susanne Brännemo, 47, var en av de som medverkade i "Bonde i söker fru". "Man vaknar en dag ur dimman", säger hon nu.  Foto: Magnus Jönsson

Svek, lycka och bröllop - så gick det sedan för tv-bönderna

Publicerad
Uppdaterad
Bebislycka och giftermål. Nu avslöjar Expressen samtliga bönders öden.
Men kärlekssagan har långtifrån slutat lyckligt för alla. Susanne Brännemo tillhör dem som blivit brända:
- Jag är singel och det tänker jag förbli. Jag har fått nog, säger hon.
Sedan 2006 har kärlekstörstande bönder letat efter någon att dela livet med i "Bonde söker fru".
I går började den femte säsongen. Men vad hände med bönderna bortom kamerorna?
Av samtliga 16 bönder som hittills deltagit visar det sig att fyra har gift sig, en träffade sin sambo i programmet, sex är fortfarande singlar och resten har träffat sin käresta efter programmet.

"Jag spelade teater"

Men för många blev inte "Bonde söker fru" den genväg till kärlek de hoppats på. En av dem som inte träffade någon var Peter Gustafson, 37.
Han satte för hård press på sig själv att träffa någon och han var inte helt ärlig med sina känslor, hävdar han.
- Jag spelade teater.
Peter känner inte att han dragit några fördelar av att bli en rikskänd bonde. Snarare tvärtom.
- Många blir rädda för en offentlig person, eller har förutfattade meningar.

Vandrade på rosa moln

Susanne Brännemo, 43, vandrade på rosa moln under programmet, då hon förälskade sig i Per-Inge. Nu är det slut sedan länge.
- Man vaknar en dag ur dimman, säger hon.
Susanne blev sen tillsammans med dörrvakten Fadde Darwich, ett förhållande som avslutades i vintras.
Andreas Vestesson är en av de mer lyckligt lottade. Han träffade sin Jessica i programmet och de har i dag en dotter tillsammans. Trots det är han kritisk.

Inte intresserade

- Jag tror det blir svårare för varje säsong att träffa någon. Nu känns det kanske inte som att tjejerna är intresserade av bönderna främst, utan mer själva upplevelsen, säger Andreas.

DISKUTERA ALLT OM BONDE SÖKER FRU

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida