Mats Wilander berättar om sonen Eriks obotliga sjukdom

Publicerad
Uppdaterad
Mats Wilanders son Erik, 13, lider av den obotliga hudsjukdomen EB.
I lördagens avsnitt av "Här är ditt liv" berättar han själv om att leva med sjukdomen.
- Om jag sportar en dag, måste jag stanna hemma och vila nästa.
Mats Wilander har i flera intervjuer sedan Erik, nu 13, föddes berättat om den sjukdom som sonen lider av.
Tennislegendaren har även ställt upp som affischnamn för att samla in pengar till forskning med förhoppning om att finna ett botemedel.
 - Det är en genetisk sjukdom som påverkar huden. De som har EB får blåsor. Det är två lager i huden som inte sitter samman, säger Mats Wilander i lördagens "Här är ditt liv".
I tv-studion i Göteborg finns även Erik. I direktsändningen berättar han: 

"Stanna hemma och vila"

- Jag kan inte ägna mig åt idrott som jag skulle vilja. Ibland måste jag låta bli att leka med min kompisar.
- Om jag sportar en dag, måste jag stanna hemma och vila nästa.
En av anledningarna till att familjen Wilander numera bor i den amerikanska delstaten Idaho är även Eriks hudsjukdom.  
- Det är bra för honom och hans hud att bo där det är kallt och torrt, säger Mats Wilander i programmet.
- Det ligger i bergen och det passar honom bra.

DISKUTERA ALLT OM HÄR ÄR DITT LIV

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida