ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
"Familjen Macahan" blev snabbt en hejdundrade succé när de red in i det svenska folkhemmet 1978.
"Familjen Macahan" blev snabbt en hejdundrade succé när de red in i det svenska folkhemmet 1978.

"Familjen Macahan" är en storsäljare

ANNONS:
FAKTA

FAKTA

Så har skådespelarna lyckats efter "Familjen Macahan"

ZEB MACAHAN (James Arness).
Norskättlingen spelade kärva enslingar karriären igenom. Privat var han en prövad man. Hans första fru försökte ta livet av sig två gånger. Från att ha varit tillbakadragen förvandlades han till en fullständig enstöring när hans dotter tog sitt liv 1975. Sedan dess har han levt som eremit i Kalifornien. "Jag har aldrig träffat en mer privat karl", har hans vän regissören Gunnar Hellström sagt.

LUKE MACAHAN (Bruce Boxleitner).
Boxleitner var fotomodell några år på 80-talet. Sedan dess har han synts i ett otal science fiction-produktioner. 1977 gifte han sig med Kathryn Holcomb som spelar hans syster i serien. Efter deras skilsmässa introducerade Holcomb honom för hans nästa fru, tv-stjärnan Melissa Gilbert från "Lilla huset på prärien". I år dyker han upp i "Tron legacy", uppföljaren till sci-fi-kalkonen "Tron".

JESSIE MACAHAN (Vicki Schreck).
Vicki Schreck figurerade i en handfull mer eller mindre egendomliga tv-filmer innan sitt lilla genombrott som yngsta dottern Jessie i "Familjen Macahan". Därefter drog hon sig tillbaka fullkomligt.

LAURA MACAHAN (Kathryn Holcomb).
Livet efter prärien har inneburit några småroller för Holcomb. Hennes förhållande med Macahan-kollegan Boxleitner blev däremot mycket uppmärksammat. De blev ett par när inspelningarna just börjat och under sitt tioåriga äktenskap fick de två söner.

JOSH MACAHAN (William Kirby Cullen).
Även William Kirby Cullen som spelade Luke och Lauras yngre bror har haft svårt att få några betydande roller efter serien. 1985 gjorde han en pytteroll i bortglömda tv-serien "Highway to heaven" där Michael Landon från "Lilla huset på prärien" spelade huvudrollen.

MOLLY CULHANE (Fionnula Flanagan).
Flanagan som gestaltade präktiga mostern Molly har den mest imponerande meritlistan efter "Familjen Macahan". På senare år har den 68-åriga irländskan synts i "The others" och kriktikerhyllade tv-draman som "Nip/tuck" och "Brotherhood". Hon bor i ett vackert hem i Hollywood Hills där hon ordnar storslagna fester för irländare.

Visa merVisa mindre

Skulle du vilja se "Familjen Macahan" på tv igen?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Skulle du vilja se "Familjen Macahan" på tv igen?

Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
"Familjen Macahan" blev snabbt en hejdundrade succé när de red in i det svenska folkhemmet 1978.
Och kärleken består - i dag är dvd-boxarna med tv-klassikern storsäljare.
Men vad hände egentligen sedan med skådespelarna?
När "Familjen Macahan" visades i USA mellan 1976 och 1979 var den en måttlig framgång. I Europa blev västernserien däremot snabbt otroligt populär. I Frankrike, Tyskland och Italien har den repriserats ett antal gånger.
Men sin mest hängivna publik har Zeb och hans familj sannolikt haft i Sverige. 1984 valde Expressens läsare "Familjen Macahan" till sin favoritserie från de gångna 15 åren.

Vargtass kom till Sverige

Det kanske tydligaste tecknet på svenskarnas kärlek är vår fascination för Duane Loken som spelade indianen Vargtass. I ett avsnitt.
Trots att Loken inte hade mer än ett halvdussin repliker fick han göra folkparksturné och spelade till och med in en singel här. 1986 hade en mindre roll i den svenska filmen "Gröna gubbar från Y.R.", ett slags science-fiction-buskis.
Snart släpps den andra säsongen av "Familjen Macahan" på dvd.
Det är en av de mest förhandsbokade boxarna i Sverige.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: