ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Avhoppet skapar problem. Ewa Frölings chockbesked att lämna ÒStjärnorna på slottet" ställer till stora problem för SVT. ÒVi sitter i skiten", säger Tina Graffman, producent för programmet. Foto: Robban Andersson
Avhoppet skapar problem. Ewa Frölings chockbesked att lämna ÒStjärnorna på slottet" ställer till stora problem för SVT. ÒVi sitter i skiten", säger Tina Graffman, producent för programmet. Foto: Robban Andersson

Ewa Fröling hoppar av "Stjärnorna på slottet"

ANNONS:
FAKTA

Tidigare stjärnor på slottet


2007: Britt Ekland, Magnus Härenstam, Jan Malmsjö, Arja Saijonmaa och Peter Stormare.

2008:
Janne ÒLoffe" Carlsson, Kjerstin Dellert, Jonas Gardell, Staffan Scheja och Christina Schollin.

2009: Björn Ranelid, Tommy Körberg, Siv Malmkvist, Meg Westergren och Kjell Bergqvist.

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Med bara tre veckor kvar tills stjärnorna flyttar in på slottet gör skådespelerskan Ewa Fröling ett chockartat avhopp från SVT:s succéprogram.
Avhoppet blir det första i programmets historia.
- Hon kommer inte att genomföra resten av inspelningen på grund av privata skäl, säger Emma Kronqvist, SVT.
I början av maj var Expressen som enda tidning med när inspelningen av "Stjärnorna på Slottet" började på Djursholms slott. Där gjordes djupintervjuerna som ligger till grund för inspelningen i sommar. Skådespelerskan Ewa Fröling var först ut.
- Det är inte helt lätt att sitta i den här situationen, sa hon då och fortsatte:
- Men det är ett roligt gäng, jag känner alla utom Niklas. Det kommer att bli roligt att se hur man fungerar i en sådan situation.
Men mer stjärna på slottet än så blev inte Ewa Fröling. Hon har nu chockartat meddelat SVT att hon inte kommer att genomföra resten av inspelningen.

Gick inte att övertala

Enligt Emma Kronqvist, programchef SVT Syd, var det för en vecka sedan man fick veta att Ewa Frölings medverkan var osäker - för några dagar sedan kom det slutgiltiga beskedet.
- Hade det funnit något bra sätt att övertala henne hade vi gjort det. Nu har vi gjort bedömningen att låta henne hoppa av trots att Meter (produktionsbolaget) har kontrakt med henne, säger hon.
Inga åtgärder kommer dock att vidtas mot Ewa Fröling.
- Det handlar inte om att hon inte vill eller att hon fått något annat engagemang, utan hon har skäl som jag bedömer som rimliga, säger Emma Kronqvist.

ÒVi sitter i skiten"

Om tre veckor ska stjärnorna flytta in på Thorskogs slott utanför Göteborg. Kvar i programmet är nu skådespelarna Marie Göranzon, Ulf Brunnberg, Dan Ekborg och artisten Niklas Strömstedt.
Ewa Frölings avhopp innebär stora problem för produktionen.
- Vi sitter i skiten. Djupintervjuerna är klara och manusarbetet påbörjat. Det här kommer att innebära en himla massa jobb under tidspress, säger Tina Graffman, producent för "Stjärnorna på slottet".
Nu jobbar SVT och produktionsbolaget febrilt för att hitta en ersättare.
För tillfället har man tre huvudspår.
- Vi har ställt frågan till ett par stycken. Det går ju inte att ersätta henne med vem som helst, säger Tina Graffman.
Expressen har utan framgång sökt Ewa Fröling för en kommentar.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: