ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

TV i går: Europa - ett land hos CNN

ANNONS:
Tom Fontana är en besvärlig tv-makare. När tv-cheferna ville ha polisjakter i New York gjorde han dialogdrivna Uppdrag mord i Baltimore. När tv-kanalerna upptäckte dokusåporna så slog han fast att tv-dramatiker, istället för att långsamt självdö av svikande tittarsiffror, borde stjäla det bästa delarna ur trenden.
    Det psykologiska spelet.
      Gruppbildningarna.
        Utröstningen. I varje avsnitt av Oz dör åtminstone en av specialfängelsets interner. Dialogen är lika skoningslöst rak som efter ett öråd. Och i Oswald Penitentiary finns inte bara en killpakt utan flera: Italienarna, nazisterna, muslimerna, knarkhandlarna Fontana försöker sig numera på humor (motvalls som sagt), men Oz har all den effektiva realism som blivit 52-åringens signum. Våldtäkter avlöser ultravåld utan att kameran väjer undan. Och enbart tack vare den amerikanska betalkanalen HBO fristad för Sopranos och Sex & the city fick Oz till sist starttecknet. Sedan i går sänds den äntligen på svensk tv, sent på TV3. Det är inget mästerverk, men lika beroendeframkallande som en dokusåpa. I premiären försvann Dino Ortolani (Uppdrag mords Jon Seda). Vem tvingas lämna Expedition: Oz nästa vecka? På CNN fick en Washington Post-krönikör förklara för sin landsman tv-ankaret att Europa inte var ett land, utan flera. Detta i ett inslag som skulle förklara det växande USA-föraktet i Europa. Gokväll, Kobra, Studio Pop, Filmkrönikan och Mediemagasinet på samma torsdag. Och så lipar Kulturnyheterna över att de får lite konkurrens från SVT:s digitalsatsning 24 nöje.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: