Kaj Kindvall. Foto: Mattias Ahlm/Sr
Kaj Kindvall.  Foto: Mattias Ahlm/Sr

"Tracks" läggs ner

Publicerad
Uppdaterad
Det klassiska musikprogrammet "Tracks" i Sveriges radio läggs ner. Programmet sänds året ut men finns inte med i P3:s tablå för 2011.
Programledaren Kaj Kindvall kommer dock att vara inblandad i andra musiksatsningar i kanalen nästa år.
- Kaj vill satsa på andra saker och det har jag full respekt för. Efter Kajs besked så har vi tillsammans kommit fram till att det är dags att lägga ner "Tracks", säger Tomas Granryd, kanalansvarig för P3.
"Tracks sändes första gången den 8 september 1984 och blev från början en maktfaktor i svenskt musikliv och en radioinstitution. Låtarna på Trackslistan har under alla år röstats fram av lyssnarna.

"Poporama"

Kaj Kindvall har varit producent och programledare för programmet sedan starten. Det sista "Tracks" sänds den 8 januari 2011.
60-årige Kaj Kindvall började på Sveriges Radio 1970 som programledare för "Tio i topp". 1974 fortsatte han med "Poporama" och "Discorama" tills han startade "Tracks" 1984.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag