ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Thorsten Flinck känner igen sig i pjäsen "Kapplöpningen". 
- Men just spelmissbruk är ett av få missbruk som jag personligen inte har undersökt, säger han.
Thorsten Flinck känner igen sig i pjäsen "Kapplöpningen". - Men just spelmissbruk är ett av få missbruk som jag personligen inte har undersökt, säger han.

Thorsten Flinck: "Folk vågar inte prata med mig"

ANNONS:
FAKTA

Ålder: 44 (fyller 45 i april).
Yrke: Skådespelare, regissör och artist.
Familj: Två döttrar.
Bor: Hos en vän i Solna.
Bakgrund: Har arbetat på Dramaten.
Släppt en skiva.
Hade en roll i Lukas Moodyssons "Ett hål i mitt hjärta", med mera.
Aktuell: Ska sätta upp pjäsen "Kapplöpningen".

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Han geniförklardes inom teatern men slutade.
Efter tunga år gör han comeback.
- Jag hade oturen att få smak för droger - det är
ingenting att skoja om. Efter min morfinperiod är det flera som inte vågar prata med mig, säger Thorsten Flinck, 44.
Han hade tänkt sluta med teater men en pjäs om missbruk - spelmissbruk - fick honom att ändra sig. - Jag kan känna igen mig i situationen eftersom jag ofta har haft problem med pengar. Men just spelmissbruk är ett av få missbruk som jag personligen inte har undersökt, säger han. Med sin uppsättning av "Fadren" på teater Plaza år 2000 geniförklarades Thorsten Flinck, men efter att flera pjäser inte blev av och ett rättighetsbråk i samband med "Doktor Glas" kom uppmärksamheten att riktas mot Thorsten Flincks personliga problem.

"Jag är vansinnigt snäll"

- Det fanns en tid då jag var gud. Men nu ska den bilden av mig rivas ned. Jag blir väldigt ledsen när folk gör narr av mig och min morfinperiod. Efter min morfinperiod är det flera som inte vågar att prata med mig, fast att jag är vansinnigt snäll. Senast Thorsten regisserade var "Doktor Glas" hösten 2002. Strax efter det att den gick upp, dog Thorsten Flincks mentor - skådespelaren Keve Hjelm. - Hans död gjorde mig oerhört ensam, säger Thorsten med tårar i ögonen.

"Vi älskade varandra"

De träffades första gången när Thorsten var 19 år och gick på scenskolan. - Jag får gråten i halsen när jag tänker på Keve. Vi älskade varandra bottenlöst och jag känner att jag inte har fått leva ut min sorg. Känner du att du är på väg tillbaka nu? - Jag är tillbaka inom de sociala strukturerna. Just nu bor jag inneboende i Solna. Men jag drömmer om en kulturlägenhet med en täppa för mig och mina döttrar.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: