ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Thomas Di Leva: "Jag har aldrig lyft min hand mot någon." Foto: Jan Wiriden
Thomas Di Leva: "Jag har aldrig lyft min hand mot någon." Foto: Jan Wiriden

Thomas Di Leva: "Jag har aldrig lyft min hand mot någon"

ANNONS:
Nu bryter Thomas Di Leva, 46, tystnaden kring anklagelserna om misshandel av ex-kärleken och "På spåret"-stjärnan Zinat Pirzadeh, 43.
Sångaren väljer att ge offentlighet åt det som hänt och säger:
- Helt uppenbart var det någonting som gick fel. Jag är emot våld i alla former.
Samtidigt säger hans före detta flickvän:
- Jag står fast vid det jag berättat. Jag vägrar låta mig behandlas illa mer.
Zinat Pirzadeh: "Jag står fast vid det jag har sagt." Foto: Cornelia NordströmDet var natten till tredje november ifjol, strax före midnatt, som polis kallades tragiskt slut. Thomas Di Leva och Zinat Pirzadeh under utdelningen av Polarpriset 2008. Året därpå anmäldes Thomas Di Leva för misshandel av Zinat Pirzadeh. Nu väljer de båda var för sig att berätta om vad som hände. Foto: Olle Sporrongtill en villa i södra Stockholm. En manlig artist anmäldes för misshandel efter det att hans flickvän ringt 112.
Polis på plats upprättade en anmälan, men förundersökningen lades sedan ner. Kvinnan vägrade samarbeta.
Nu träder Thomas Di Leva - i en TT Spektra-intervju - fram och berättar att det är han som var den anklagade artisten.
- Det är verkligen tragiskt det här.
- Det kändes naturligtvis oerhört jobbigt eftersom det inte fanns någon grund i anklagelserna. Men jag hade stöd från skivbolag, vänner och min före detta fru. Alla omkring mig, som vet vem jag är, säger Thomas Di Leva till TT Spektra.
Var det något som gick fel den kvällen? Något du ångrar?
- Helt uppenbart var det något som gick fel. Vad som hände den kvällen är mellan oss inblandade, men det hade absolut ingenting med våld att göra. Jag kan i ett frustrerat tillstånd ringa till polisen och säga att du har slagit mig, och de kommer hit. Men de kommer snabbt att märka att så inte är fallet. Jag är emot våld i alla former och vill nu bara gå vidare med mitt liv, säger Thomas Di Leva.

Har ny flickvän

Hur lever du i dag, är du i ett förhållande?
- Jag har flickvän, jag tror på kärleken.
På debattsajten Newsmill skrev Thomas Di Leva i fredags att han var kritisk till mediernas bevakning av anmälan och svor sig med kraft fri:
- Jag har aldrig lyft min hand mot någon av mina medmänniskor. Det gör anklagelserna särskilt svåra att hantera.

"Hans ord ekar tomma"

För första gången väljer nu Thomas Di Levas ex-flickvän - skådespelerskan och stå upp-komikern Zinat Pirzadeh - att med namn berätta om misshandelsanmälan.
Hon bröt med Thomas Di Leva efter den där novembernatten och flyttade hem till sig.
Tidigare har Zinat Pirzadeh anonymt för Expressen berättat om ett liv i konstant rädsla och om sångarens svartsjuka och kontrollbehov.
- Jag står fast vid det jag har berättat för Expressen tidigare. Jag vill inte bli vidare indragen i dessa självförhärligande utspel. Thomas Di Levas ord ekar tomma för mig nu när jag vet vad de döljer. Kärlek är hur man handlar, inte vad man säger. Jag tror att allt fler inser det.
Zinat Pirzadeh berättar att hon nu har återtagit kontrollen över sin tillvaro och att hon har en ny kärlek i sitt liv.
- Jag har gått vidare och fått tillbaka mitt liv. Min karriär har tagit fart igen. Jag träffar mina barn och mina föräldrar och jag kan umgås med både tjej- och killkompisar utan att behöva förklara mig eller känna rädsla.
Hon säger vidare:
- Jag har lämnat det som hänt bakom mig och vägrar låta mig behandlas illa mer. Och sätter därmed en punkt för allt som hade med Di Leva ett göra. Jag har gått vidare.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: