ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Maja Ivarsson och resten av medlemmarna i The Sounds. Foto: Jocke Berglund/Samuel Unéus
Maja Ivarsson och resten av medlemmarna i The Sounds. Foto: Jocke Berglund/Samuel Unéus

The Sounds hyllningar efter Majas berättelse

ANNONS:
Läs mer

Maja Ivarssons starka berättelse i "Sommar i P1" berörde många - inklusive hennes bandmedlemmar och vänner i The Sounds.

– Vi står självklart bakom Maja och tycker hon gjort bra ifrån sig. Maja är stark som delar med sig, säger Jesper Anderberg som spelar synth i bandet.

"Hon är en stark kvinna med stort hjärta som jag tror ni alla precis hörde", skriver gitarristen Felix Rodriguez i ett sms.

Maja Ivarssons sommarprat var en hyllning till livet - men innehöll samtidigt stort mörker och en berättelse om hur hon blev fysiskt och psykiskt misshandlad av en manlig vän till familjen. Det hela slutade med att sångerskan våldtogs på ett hotellrum, berättade hon i "Sommar i P1" som sändes 13.00 i dag.

– Jag ska resa mig upp, ta tillbaka min kropp och vinna. Jag ska fan ha ett skivkontrakt och bli rockstjärna, säger Maja Ivarsson efter att hon berättat om händelsen.

"Står självklart bakom Maja"

Det blev hon. Med rockbandet The Sounds har hon turnerat världen över, och spelat med band som The Strokes. I sommarpratet beskriver Maja hur hon kämpade med drogproblem, men räddades av dåvarande flickvännen och sitt band.

– Vi turnerade jämt och jag var tvungen att kunna stå på scen varje kväll och göra det enda jag alltid trott på, säger hon om bandets betydelse under avvänjningsperioden efter tiden på rehab.

Och efter sommarpratet hyllas hon av sitt band.

– Vi står självklart bakom Maja och tycker hon gjort bra ifrån sig. Hon är stark som delar med sig. Men inget mer vill vi säga, säger Jesper Anderberg som spelar synth.

"Stark kvinna med stort hjärta"

Vill ni säga något kring vad ni kände till sedan innan och hur det var att höra detta?

– Jag stannar där faktiskt, men tack ändå, säger Jesper Anderberg.

Gitarristen Felix Rodriguez skriver i ett sms till Expressen.se:

"Jag har ingen kommentar. Förutom att programmet var jäkligt bra och jag stöttar Maja i allt hon gör. Det har jag alltid gjort och kommer alltid göra. Hon är en stark kvinna med stort hjärta som jag tror ni alla precis hörde", skriver Felix Rodriguez.

Expressen har även varit i kontakt trummisen Fredrik Nilsson, som också varit tillsammans med Maja tidigare. Han har avböjt att kommentera.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: