Maja Ivarsson och resten av medlemmarna i The Sounds. Foto: Jocke Berglund/Samuel Unéus
Maja Ivarsson och resten av medlemmarna i The Sounds. Foto: Jocke Berglund/Samuel Unéus

The Sounds hyllningar efter Majas berättelse

Publicerad

Maja Ivarssons starka berättelse i "Sommar i P1" berörde många - inklusive hennes bandmedlemmar och vänner i The Sounds.

– Vi står självklart bakom Maja och tycker hon gjort bra ifrån sig. Maja är stark som delar med sig, säger Jesper Anderberg som spelar synth i bandet.

"Hon är en stark kvinna med stort hjärta som jag tror ni alla precis hörde", skriver gitarristen Felix Rodriguez i ett sms.

Maja Ivarssons sommarprat var en hyllning till livet - men innehöll samtidigt stort mörker och en berättelse om hur hon blev fysiskt och psykiskt misshandlad av en manlig vän till familjen. Det hela slutade med att sångerskan våldtogs på ett hotellrum, berättade hon i "Sommar i P1" som sändes 13.00 i dag.

– Jag ska resa mig upp, ta tillbaka min kropp och vinna. Jag ska fan ha ett skivkontrakt och bli rockstjärna, säger Maja Ivarsson efter att hon berättat om händelsen.

"Står självklart bakom Maja"

Det blev hon. Med rockbandet The Sounds har hon turnerat världen över, och spelat med band som The Strokes. I sommarpratet beskriver Maja hur hon kämpade med drogproblem, men räddades av dåvarande flickvännen och sitt band.

– Vi turnerade jämt och jag var tvungen att kunna stå på scen varje kväll och göra det enda jag alltid trott på, säger hon om bandets betydelse under avvänjningsperioden efter tiden på rehab.

Och efter sommarpratet hyllas hon av sitt band.

– Vi står självklart bakom Maja och tycker hon gjort bra ifrån sig. Hon är stark som delar med sig. Men inget mer vill vi säga, säger Jesper Anderberg som spelar synth.

"Stark kvinna med stort hjärta"

Vill ni säga något kring vad ni kände till sedan innan och hur det var att höra detta?

– Jag stannar där faktiskt, men tack ändå, säger Jesper Anderberg.

Gitarristen Felix Rodriguez skriver i ett sms till Expressen.se:

"Jag har ingen kommentar. Förutom att programmet var jäkligt bra och jag stöttar Maja i allt hon gör. Det har jag alltid gjort och kommer alltid göra. Hon är en stark kvinna med stort hjärta som jag tror ni alla precis hörde", skriver Felix Rodriguez.

Expressen har även varit i kontakt trummisen Fredrik Nilsson, som också varit tillsammans med Maja tidigare. Han har avböjt att kommentera.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida