ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Syntens pappa död

ANNONS:
Bob Moog, känd för att ha skapat och gett sitt namn till Moog-synten, är död. Han avled i sitt hem i Asheville i North Carolina på söndagen, 71 år gammal.
Bob Moog fick i april diagnosen cancer. Han hade en hjärntumör som inte gick att bota trots strålbehandling. Moog lämnar efter sig en familj bestående av hustrun Ileana och fem barn - Laura, Matthew, Michelle, Renee och Miranda, uppger moogmusic.com. Bob avled i sitt hem i Asheville i North Carolina på söndagen, 71 år gammal. Kvar finns också The Bob Moog Foundation som ska främja utvecklingen av elektronisk musik till minne av Moog, som skapade den första serietillverkade synten 1968. Han var enligt TT hedersdoktor vid flera universitet och fick en lång rad utmärkelser under sin karriär, bland annat belönades han med Polarpriset 2001 tillsammans med kompositören Karlheinz Stockhausen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
MITT EXPRESSEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: