Yung Lean, 19, hamnade i ett skottdrama på sin spelning i USA. Foto: Pressbild
Yung Lean, 19, hamnade i ett skottdrama på sin spelning i USA. Foto: Pressbild

Svenske Yung Lean hamnade i skottdrama

Publicerad

Den svenske rapparen Yung Lean, 19, hamnade mitt i ett skottdrama i Pittsburg i USA.

Det var under artistens spelning på en klubb som skott avlossades precis utanför, det rapporterar TT.

Det var under fredagskvällen som Yung Lean, eller Jonatan Leandoer Håstad som han egentligen heter, spelade på Altar Bar i Pittsburg. Den svenske rapparen hade precis avslutat sitt uppträdande när flera skott hördes utanför klubben.

"Vi råkade vara tvärs över gatan från en skottlossning", säger Oskar Ekman på Yung Leans skivbolag YEAR0001 i ett mejl till TT.

Han berättar att alla mår bra efter händelsen.

"Vi mår bra och Yung Lean spelar i kväll på ett utsålt Webster Hall på Manhattan i New York", skriver Oskar Ekman.

Ingen ska ha skadats i samband med skottlossningen och mannen som misstänks för skjutningen anhölls senare under natten.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida