ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mia Skäringer från populära "Mia och Klara" berättar nu om sorgen efter sin alkoholiserade far. "Det är en komplicerad sorg, så mycket dåligt samvete", säger hon. Foto: Scanpix
Mia Skäringer från populära "Mia och Klara" berättar nu om sorgen efter sin alkoholiserade far. "Det är en komplicerad sorg, så mycket dåligt samvete", säger hon. Foto: Scanpix

"Sorgen måste få ta tid"

ANNONS:
FAKTA

Mia Skäringer


Ålder: 31.
Familj: Två barn, sambo och tre bonusbarn.
Yrke: Programledare och radioprofil.
Övrigt: Känd för radioprogrammet ”Roll on” i P3 som hon gjorde tillsammans med Klara Zimmergren.
Aktuell: Med nya avsnitt av SVT:s succéprogram ”Mia och Klara” som i höstas gjorde stor succé bland både tv-tittare och kritiker. Programmet hade en publik på omkring en halv miljon och kommer att sändas i SVT även nästa år.

Visa merVisa mindre
SVT-profilen Mia Skäringer, 31, växte upp med en alkoholiserad far.
Under de pågående inspelningarna av "Mia och Klara" avled pappan plötsligt i en bilolycka. Mia Skäringer tog emot det tragiska dödsbeskedet via telefon:
- Jag bearbetar sorgen just nu, hela tiden, säger hon till Expressen.
SVT-programledaren Mia Skäringer, 31, växte upp med en alkoholiserad far som under många år hade problem med spriten. När hon i våras spelade in SVT:s succéprogram ”Mia & Klara” kom chockbeskedet: Pappan hade avlidit i en bilolycka.
I sin blogg på mama.nu skriver hon nu om den traumatiska dagen då hon tog emot pappans dödsbesked.

Hann aldrig ta farväl

– Det är en läkare som ringer. Han säger att min pappa har förolyckats. ”Är han död?” frågar jag. ”Ja, tyvärr”, säger läkaren. ”Vi försökte rädda honom i flera timmar med han klarade det inte”, skriver hon i bloggen.
I och med olyckan hann Mia Skäringer aldrig ta farväl av sin pappa när han fortfarande var i livet. Något hon nu sörjer – och skriver om i sin blogg:
”Jag vill se pappa innan han åker in i frysboxen. Hålla om honom. Be honom om förlåtelse för att jag inte kunde göra mer. Han hade stora alkoholproblem ju. En sådan komplicerad sorg. Så mycket dåligt samvete...”
För Expressen berättar hon vidare om sin uppväxt, om det dåliga samvetet, och om de tankar hon har kring pappans alkoholism i dag:

”Hymlas jävligt mycket”

– Det hymlas så jävla mycket om alkoholism. Alla skyddar alla och det är jag så trött på. Men det är inte lätt. Det är ju väldigt laddat att vara barn till någon som har alkoholproblem eftersom det är så mycket skuldkänslor och grejer inblandade. Jag har själv varit medberoende och bearbetar sorgen just nu, hela tiden. Det måste få ta tid.

Fotnot: Mia Skäringer är noga med att understryka att hennes pappa inte körde berusad och att dödsolyckan inte hade något med hans alkoholism att göra.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: