Prinsessan Sofia glänste på röda mattan i en helblå, tajt klänning med långa ärmar och krage. Foto: SVen Lindwall
Prinsessan Sofia glänste på röda mattan i en helblå, tajt klänning med långa ärmar och krage.  Foto: SVen Lindwall
Klänningen kommer från det svenska märket Greta, som tidigare klätt kronprinsessan Victoria och flera andra kändisar. Foto: Greta
Klänningen kommer från det svenska märket Greta, som tidigare klätt kronprinsessan Victoria och flera andra kändisar.  Foto: Greta
Trots den växande gravidmagen gjorde hon stilsuccé med ett band i midjan som framhävde den växande magen. Foto: Sven Lindwall
Trots den växande gravidmagen gjorde hon stilsuccé med ett band i midjan som framhävde den växande magen. Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Sofia stal showen på Idrottsgalan

Publicerad

Förra året anlände Sofia Hellqvist i svartvitt till Idrottsgalan.

I år stal Sveriges nya prinsessa showen i en åtsmitande, lyxig sidenklänning som framhävde gravidmagen.

Prins Carl-Philip stod stolt bredvid.

Prinsessan Sofia glänste på röda mattan i en helblå, tajt klänning med långa ärmar och krage. Trots den växande gravidmagen gjorde hon stilsuccé med ett band i midjan som framhävde den växande magen.

Klänningen kommer från det svenska märket Greta, som tidigare klätt kronprinsessan Victoria och flera andra kändisar.

En representant för märket berättar att de har haft kontakt med prinsessans stylist och att den lyxiga klänningen i äkta siden kändes passande för galan. Trots gravidmagen behövdes inga justeringar göra.

Och det är inte första gången som prinsessan visar sin uppskattning för nordiskt mode. På sitt bröllop i juni förra året valde hon en spetsklänning från den prisade svenska designern Ida Sjöstedt.

Förra året gjorde prinsparet debut på Idrottsgalan. Då syntes Sofia Hellqvist i en svartvit aftonklänning från det amerikanska modehuset BCBGMAXAZRIA. Den här gången var prinsen återigen på plats för att dela ut pris på galan, även nu med prinsessan Sofia vid sin sida.

"Så lyckliga"

I en marinblå blåsa med skimrande, men enkla, accessoarer stal Sofia showen. Och det var fler som valde den himmelska färgskalan under kvällen – bland galans gäster syntes blåa klänningar titt som tätt.

Prinsparets nya familjemedlem förväntas anlända i april. Det var i oktober förra året som Hovet bekräftade nyheten på sociala medier.

– Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla, sa de då i ett uttalande på Kungahusets instagramkonto.

Även kronprinsessan Victoria och prins Daniel väntar barn under 2016.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida