ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KÄR I SOFIA, 39. Per Wästberg, 71, är i Göteborg för att delta i Bok-och biblioteksmässan. I går valde han att berätta för Expressen om mötet med Sofia Augustdotter som förändrade hans liv.

BILDSPECIAL: "Jag vill leva med Sofia."
KÄR I SOFIA, 39. Per Wästberg, 71, är i Göteborg för att delta i Bok-och biblioteksmässan. I går valde han att berätta för Expressen om mötet med Sofia Augustdotter som förändrade hans liv. BILDSPECIAL: "Jag vill leva med Sofia."

Sofia är författaren Per Wästbergs nya kvinna

ANNONS:
GÖTEBORG. Akademiledamoten och författaren Per Wästberg, 71, skiljer sig.
Han lämnar sin fru Anita för en 32 år yngre polsk massös.
- Jag vill leva med Sofia resten av mitt liv, säger han till Expressen.
Sofia Augustdotter är massös. Per Wästberg lärde känna Zofia Morzynska, numera Sofia Augustdotter, 39, av en slump. Hon arbetade som massös på en sjukvårdsinrättning i Stockholm. - Vi träffades senare på Nobelbiblioteket. Hon kom fram och ville prata med mig om mitt författarskap, berättar Per Wästberg. I sitt litterära skapande har Per Wästberg ofta skildrat förföljelse och förtryck. Sofia levde mitt i en sådan situation. Nu berättar han för Expressen om hur mötet med Sofia Augustsdotter kom att förändra hans liv. - Hon var och är utsatt för en människas ondska. Hon var så hudlös, så skyddslös och värnlös som utlänning i Sverige, berättar Per Wästberg.

Smärtsamt att skiljas

Han blev skakad av Sofias utsatthet och erbjöd hennes sitt stöd och sin hjälp. I dag, ett år och nio månader efter att Per Wästberg och Sofia träffades, har han och hustrun Anita Theorell beslutat sig för att skiljas. - Det är smärtsamt att skiljas från Anita som jag har så varma känslor för, säger han. - Men jag vill leva med Sofia resten av mitt liv. Han är medveten om att åldersskillnaden, 32 år, kan väcka uppseende. - Jag vet inte hur många förstummade vänner jag mister. Men för mig är detta ett livsavgörande val. Kärleken har alltid varit viktigast i mitt liv, säger Per Wästberg. - Jag kan bo i ett tält, i en etta och mista mycket men det är en nåd att finna en sådan kärlek, säger han. Hotet från mannen som misstänks för att förfölja och trakassera Sofia Augustdotter finns fortfarande. - Hon kommer att känna sig trygg med mig. Vi ska snart ha vårt eget hem. Sofia Augustdotter har i dag polisskydd och har tvingats skaffa hemlig adress. Hon har polisanmält mannen som misstänks förfölja henne för kvinnofridsbrott och olaga hot. Er kärlekshistoria skulle kunna vara hämtat ur en roman, eller hur? - Ja, faktiskt en roman som jag själv skulle kunnat skriva men det ska jag inte göra, säger Per Wästberg.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: