ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Gör det själva. Dolly Daggers bokades inte till årets Möllevångsfestival. Nu fixar de en egen spelning i stället.
Gör det själva. Dolly Daggers bokades inte till årets Möllevångsfestival. Nu fixar de en egen spelning i stället.

"Släng ut bokarna"

ANNONS:
Malmörockarna Dolly Daggers är inte bokade till helgens Möllevångsfestival. Nu bjuder de in till en alternativ gårdsfestival på lördag, i protest mot festivalens bandbokare.
- Släng ut bandbokarna ur festivalen, säger sångaren Ludvig Sersam.
Dolly Daggers spelade på förra årets Möllevångsfestival. Men inför årets festival fick de kalla handen av festivalens bandbokare.
– Bor man i Malmö och är ett Malmöband som dessutom kommit en bit på väg, så borde man få spela på festivalen. Deras slogan är av folket, för folket. Då ska det inte sitta någon bandbokare i vägen. För då blir ju Möllevångsfestivalen precis som alla andra festivaler, där man måste fjäska för bokarna för att få vara med. Det vill inte vi, säger Ludvig Sersam.
På lördag bjuder de därför in till gårdsfest, komplett med grillar, partytält och konserter av dem själva samt Disco Errors och Steso Songs.
Vad vill ni uppnå med er alternativa fest?
– Vi vill visa folket att man kan skita i bandbokarna och göra det själva. Nu gör vi vår egen grej, och förhoppningsvis kan det få andra band att göra detsamma. Vi vill bojkotta bandbokarna och slänga ut dem ur festivalen, säger Ludvig.

Förstår inte konflikten

Men arrangörerna för Möllevångsfestivalen förstår inte konflikten.
– Det Daggers gör nu är precis det som är tanken med Möllevångsfestivalen. Vi tycker att fler band borde köra egna konserter, men tyvärr är Daggers de enda i år, säger Paul Håkansson, pop- och rockbokare på Möllevångsfestivalen.
Varför blev de inte bokade?– Dels har vi ett begränsat utrymme, dels spelade de förra året och vi ville lämna plats för andra förmågor. Jag har en hel kartong med skivor från Malmöband, och någonstans måste man dra gränsen. De kan ju testa att själva sitta här något år och försöka välja. Det är inte lätt, säger han.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
MITT EXPRESSEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: