ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Gustaf Skarsgård har ställt upp på att jobba utan lön, tills filmen "Vi" ger utdelning. Foto: Cornelia Nordström
Gustaf Skarsgård har ställt upp på att jobba utan lön, tills filmen "Vi" ger utdelning. Foto: Cornelia Nordström

Skarsgård jobbar naken - och gratis

ANNONS:

"Vi" måste vara väldigt bra eller så har Gustaf Skarsgård, 32, blivit galen.

Skådespelaren har nämligen ställt upp på att jobba utan lön, filma naken och färdas in själens mörkaste vrår.

Det är inget snack om vad som har varit svårast:

– Det är väldigt tuffa scener rent psykologiskt och det krävs en tillit för att man ska våga gå hela vägen, säger han.

Då är Gustaf Skarsgård ändå inge duvunge när det gäller tunga roller. Han har tidigare gått ned sig i Hamlet bland annat. Nu är han naken på filmaffischen för "Vi". Det måste finnas en bra anledning till det.

Visar mer i filmen

– Det var en fin bild och jag visar inte så mycket på affischen som jag gör i filmen. Där är det "full frontal nudity", förklarar Skarsgård med stänk av trött humor i rösten. Sen utvecklar han pedagogiskt:

– När nakenhet är för nakenhets skull då tycker jag att det är fel. Men om det är det naturliga i scenen då får man väl vara det. Det är vårt jobb att blottlägga oss på ett metaforisk plan, och det kan vara nog så smärtsamt och kostsamt. Att ta av sig byxorna är inte en så stor grej.

Framför allt inte när man har att göra med en obehaglig karaktär i en psykologisk thriller.

– Jag har gjort så många mörka, destruktiva roller att jag lärt mig att komma dit även när jag mår bra. Sen är det alltid krävande ändå. Många av de här scenerna var så att man ville spy på sig själv för att den här karaktären var så vidrig.

Lovar att filmen är bra

Men det blir bra, det lovar Skarsgård. Det är därför han ställt upp på att jobba utan lön tills filmen ger utdelning. Något han kan unna sig, tack vare tv-serien "Vikings" (med bland andra Gabriel Byrne) som han spelade in i somras. Gustaf Skarsgård hoppas på ännu en säsong, även om han har en viss skepsis inför de mer lukrativa uppdragen

– Jag vill inte göra mig för beroende av att tjäna de stora pengarna så att jag tappar min konstnärliga frihet och valfrihet. Det är en balansgång.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: