Skådespelerskan Kalpana Ranjani har dött, 51 år gammal. Foto: Youtube
Skådespelerskan Kalpana Ranjani har dött, 51 år gammal. Foto: Youtube
Skådespelaren är en av Bollywoods mest kända. Foto: Youtube
Skådespelaren är en av Bollywoods mest kända. Foto: Youtube

Skådespelaren är död – blev 51 år gammal

Publicerad

Den populära indiska skådespelerskan Kalpana Ranjani har dött, 51 år gammal, skriver The Indian Express.

Skådespelaren var stor i Bollywood – och har gjort över 300 filmer.

Hon fick bland annat pris för "Bästa kvinnliga biroll", under en filmgala i Indien.

Enligt den indiska tidningen ska den hyllade skådespelaren ha dött under måndagsmorgonen.

 

LÄS MER: SvampBob-skådisen gripen

 

Ranjani hittades medvetslös i ett hotellrum i staden Hyderbad under morgonen, där hon var för att spela in hennes nästa film. Skådespelaren fördes snabbt till sjukhus, där hon senare avled.

Dog av hjärtattack

Enligt flera indiska medier ska Kalpana Ranjani ha dött av en hjärtattack. Skådespelaren blev 51 år gammal.

Kalpana Ranjani tillhörde en veteran i Bollywood, som är Indiens motsvarighet till Hollywood och världens största filmindustri.

Hon började redan som barnskådespelare och har senare hunnit med att göra över 300 filmer, främst med fokus på komedi.

 

LÄS MER: Harry Potter-stjärnan död

 

År 2012 vann hon pris för "Bästa kvinnliga biroll", för filmen "Tanichalla Njan", under den årliga filmgalan i Indien.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida