ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Charlie Norman är svårt sjuk i skelettcancer.
Charlie Norman är svårt sjuk i skelettcancer.

Sista intervjun med Expressen: "Cancern har spridit sig"

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Pianisten Charlie Norman är svårt sjuk i skelettcancer.
Nu vårdas han i hemmet.
- Det är inte fråga om att bli kurerad, jag är 85 år, säger han till Expressen.
Jazzveteranen Charlie Norman sitter vid pianot hemma i villan i Bro. Fingrarna vet precis vad de ska göra, trots värken och tröttheten. För en månad sedan blev han svårt sjuk igen. - Cancern har spridit sig till skelettet, berättar han. Den folkkära pianisten drabbades av ändtarmscancer 1998. Efter en lyckad operation skrev han en bok om sjukdomen, En liten bok om stor glädje, för att gjuta mod i andra som fått samma diagnos. Förra året insjuknade han igen, i prostatacancer. Även då höll han modet uppe.

Svår värk

Nu har nästa prövning kommit, med metastaser i skelettet och svår värk i kroppen. Han vårdades i två veckor på Ersta sjukhus i Stockholm. Nu tar hustrun Dagny Norman, 80, hand om honom i hemmet. Charlie Norman är först försiktig med orden. Han vill inte oroa någon. - Jag vill inte säga något om jag inte kan säga att det värsta är över. Så är det inte riktigt nu. Jag vill inte göra något om det inte skapar optimism, förklarar han. Men han kommer snart på något att glädjas över: - Jo, jag har en fin tröst att komma med, för sådana som har det lite besvärligt. Den heter ASIH. ASIH, avancerad sjukvård i hemmet, är ett läkarteam som besöker patienterna i bostaden. - Jag kan alltså få hjälp inom en timme utav en ambulerande patrull. Det är bra om fler får veta att den här möjlighet finns.

Sjukhussäng

Teamet har nu installerat en sjukhussäng i hans sovrum. - Det här innebär att jag får det betydligt bekvämare. Det är inte fråga om att bli kurerad, jag är 85 år. Jag menar, face the fact! Men just när det gäller att få lindring vill jag verkligen ta av mig hatten för vår sjukvård. Tack vare det mobila läkarteamet kan Charlie Norman bo kvar hemma. - Jag sitter nu och tittar ut över Mälaren. Det är underbart att det finns en hjälp som gör att man känner sig lugn och trygg. Och skam den som ger sig. Charlie Norman vill gärna spela inför publik igen. - Det gäller bara att öva upp kondisen här så jag kan börja spela ordentligt igen. Jag måste bestämma vilka engagemang som jag ska tordas ställa upp på. Det får jag väl prata med farbror doktorn om. Hur mår du nu?- Det går i vågor. Just nu är det optimistiskt och trevligt. Det får duga.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: