ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Sipan tvingas lämna BB efter  gayattacken

ANNONS:

TV11 tar till krafttag mot mobbingen i "Big brother".

Efter attacken som fick Amandus Allstadius att bryta ihop i tårar tvingas nu Sipan Cakir att lämna huset.

– Det känns jättetråkigt att lämna, men måste man så måste man, säger han till Expressen.se.

Det var i tisdags som Sipan Cakir och Amandus Allstadius hamnade i en diskussion som urartade i kränkande påhopp om Amandus sexuella läggning.

- Jävla bög, skriker Sipan när Amandus väljer att lämna bråket.

Amandus bryter senare ihop i tårar över angreppet.

Mobbingen har orsakat tittarstorm på olika sociala nätverk med krav att TV 11 ska agera. Programmets huvudsponsor Lovefilm skrev på torsdagsförmiddagen direkt till sina medlemmar på Facebook att de inte accepterar mobbingen i huset.

"Låg nivå"

"Kära Lovefilm-medlemmar och fans, vi har liksom ni reagerat starkt mot hur stämningen i Big Brother-huset nått en oacceptabelt låg nivå där direkta kränkningar mot och mobbning av enskilda individer förekommit. Det är något vi tar direkt avstånd ifrån."

Vidare skriver företaget att de framfört sitt avståndstagande till TV4, TV 11 och produktionsbolaget bakom programmet - med krav på åtgärd.

"Som en konsekvens av detta kommer därför deltagaren Sipan klockan 12.00 att få lämna Big brother-huset. Resterande deltagare kommer samtidigt få en tillrättavisning som återspeglar ställningstagandet att vi som företag, våra medlemmar och fans under inga omständigheter ställer oss bakom direkta kränkningar mot enskilda individer."

"Jag står inte för orden"

Och mycket riktigt. Strax efter klockan 12 på torsdagen kallades Sipan in i bikten där han fick beskedet att han på grund av sina upprepade regelbrott tvingas lämna huset.

- Det känns jättetråkigt att lämna, men måste man så måste man, säger Sipan till Expressen.se och tillägger:

- Jag står inte för orden jag har sagt. Jag har bett om ursäkt flera gånger till Amandus och vi är vänner nu.

Han berättar även att han ångrar påhoppen.

– Det är klart att jag ångrar vad jag har sagt, annars skulle jag inte ha bett om ursäkt.

Varnades

Pelle Porseryd, exekutiv producent för programmet, förklarar på bigbrother.se hur de resonerat när de valde att skicka ut Sipan ur huset:

- Sipan Cakir har gått över gränsen för vad Big Brother accepterar. Han får lämna programmet efter att han upprepade gånger brutit mot husets och produktionens regler och bestämmelser.

Även om Sipan blev den enda som tvingades lämna huset i dag är det fler deltagare som uppträtt oacceptabelt inne i huset. I ett brev från produktionen varnades även Marcel och Hanna R för sina beteenden. De straffades genom att bli autonominerade till söndagens utröstning.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: