ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Henrik Schyffert får 500 000 kronor för sitt deltagande i lanseringen av en långfilmsversion av öljättens tv-reklam.
Henrik Schyffert får 500 000 kronor för sitt deltagande i lanseringen av en långfilmsversion av öljättens tv-reklam.

Schyffert blir ny frontman för - öl

ANNONS:
Henrik Schyffert, 38, ställer upp som frontfigur för ett av Sveriges största ölmärken.
Han har 500 000 skäl att göra det.
- En startpeng, säger Henrik Schyffert.
Henrik Schyffert är en av kuggarna i Killing-gänget. Ett kompromisslöst team med kompromisslös humor. Men just nu är han frontman - för öl. Han deltar aktivt i lanseringen av en långfilmsversion av en öljättes tv-reklam. Och det är bra betalt. - Jag får 500 000 kronor, säger han. Men Schyffert tycker inte att han sålt sig - tvärtom. Han säger att han valde att lämna filmproduktionen när ölmärket la sig i för mycket. - Jag fick själv idén att göra en långfilm baserad på de här reklamfilmerna. Jag ville testa gränsen för vad som är reklam. Göra fulkonst till finkonst. Dessutom skulle jag få hela filmen finansierad. - De sa att jag skulle få fria tyglar. Men sen kom några räknenissar och skulle lägga sig i manus. Det blev en massa tjafs, så i somras valde jag att gå.

"Han fick sparken"

Öljättens inhyrda presstaleskvinna Margaretha Finnstedt Møller är på plats och backar upp historien, men menar att Schyffert fick sparken. - Han drog över budget. Åkte och filmade Norrlandsscener på Mauritius och skulle ha massa explosioner.

En bisarr historia

Hela historien är bisarr. Särskilt med tanke på att vi under intervjun är omgivna av reklamaffischer för filmen - med Schyfferts namn. Hur kan du gå med på att ha ditt namn på affischen? Är det här bråket inte bara en del av reklamkampanjen? - Det vore ju smart. Men så är det inte, säger Schyffert och skrattar. När han sedan får frågan om han kan ställa upp på bild med en burk för ett annat ölmärke, vägrar han. - En principsak. En närstående har problem med alkohol, säger Schyffert där han sitter omringad av ölreklamaffischer som bär hans namn.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
MITT EXPRESSEN - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: