Henrik Schyffert får 500 000 kronor för sitt deltagande i lanseringen av en långfilmsversion av öljättens tv-reklam.
Henrik Schyffert får 500 000 kronor för sitt deltagande i lanseringen av en långfilmsversion av öljättens tv-reklam.

Schyffert blir ny frontman för - öl

Publicerad
Uppdaterad
Henrik Schyffert, 38, ställer upp som frontfigur för ett av Sveriges största ölmärken.
Han har 500 000 skäl att göra det.
- En startpeng, säger Henrik Schyffert.
Henrik Schyffert är en av kuggarna i Killing-gänget. Ett kompromisslöst team med kompromisslös humor. Men just nu är han frontman - för öl. Han deltar aktivt i lanseringen av en långfilmsversion av en öljättes tv-reklam. Och det är bra betalt. - Jag får 500 000 kronor, säger han. Men Schyffert tycker inte att han sålt sig - tvärtom. Han säger att han valde att lämna filmproduktionen när ölmärket la sig i för mycket. - Jag fick själv idén att göra en långfilm baserad på de här reklamfilmerna. Jag ville testa gränsen för vad som är reklam. Göra fulkonst till finkonst. Dessutom skulle jag få hela filmen finansierad. - De sa att jag skulle få fria tyglar. Men sen kom några räknenissar och skulle lägga sig i manus. Det blev en massa tjafs, så i somras valde jag att gå.

"Han fick sparken"

Öljättens inhyrda presstaleskvinna Margaretha Finnstedt Møller är på plats och backar upp historien, men menar att Schyffert fick sparken. - Han drog över budget. Åkte och filmade Norrlandsscener på Mauritius och skulle ha massa explosioner.

En bisarr historia

Hela historien är bisarr. Särskilt med tanke på att vi under intervjun är omgivna av reklamaffischer för filmen - med Schyfferts namn. Hur kan du gå med på att ha ditt namn på affischen? Är det här bråket inte bara en del av reklamkampanjen? - Det vore ju smart. Men så är det inte, säger Schyffert och skrattar. När han sedan får frågan om han kan ställa upp på bild med en burk för ett annat ölmärke, vägrar han. - En principsak. En närstående har problem med alkohol, säger Schyffert där han sitter omringad av ölreklamaffischer som bär hans namn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag