Foto: Chris Pizzello
 Foto: Chris Pizzello
Foto: Evan Agostini
 Foto: Evan Agostini
Foto: Rex Shutterstock
 Foto: Rex Shutterstock

Så lätt kan du se Grammy 2016 i natt

Publicerad

Är du sugen på att titta på Grammy Awards i kväll?

Allt från röda mattan kan du se här på Expressen, men när det gäller själva galan så kommer den att streamas live på grammy.com/live och CBS.com.

Så det är bara att sätta på kaffekokaren och förbereda dig för en helkväll!

Det är vid det anrika Staples Center i Los Angeles som kvällens upplaga av Grammy Awards kommer att gå av stapeln. Det blir den 58:e gången som galan äger rum, och återigen ska priser delas ut till de som har gjort de bästa låtarna, albumen och inspelningarna under oktober 2014 till 30 september 2015.

 

LÄS MER: Taylor Swifts hårda pik till Kanye West

 

Och det finns chans för en svensksuccé.

Max Martin nominerad

Max Martin, nyligen Polarprisvinnare, är nominerad för sitt arbete med superstjärnan Taylor Swifts "1989" som kan bli årets album. Även svensken Johan "Shellback" Schuster är nominerad för den skivan. Och när det kommer till årets låt kan den svenska duon vinna även där, då med låten "Blank space" med Taylor Swift.

Fler svenskar som kan vinna i natt är Ghost som är nominerad för årets metal-låt "Cirice" och Galantis som är nominerad för bästa inspelning med "Runaway (U & I). Tove Love är nominerad som låtskrivare i kategorin "Bästa låt för visuell media" med "Love me like you do" från storfilmen "Fifty shades of Grey".

 

LÄS MER: De var bäst och sämst klädda på röda mattan

Adele ska uppträda

Men förutom att det ska delas ut flera priser – kommer även flera stjärnor att uppträda. Bland annat ska Adele att riva av en låt och välkända namn som Justin Bieber, Lady Gaga och Taylor Swift kommer att gå upp på scenen för att farmföra sina låtar.

 

LÄS MER: Svenska Ghost prisades på Grammy-galan

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida