Kajsa Bergqvist och Rickard Olsson är programledare för SVT:s nya program "Atleterna". Foto: Carlos Norlén/SVT
Kajsa Bergqvist och Rickard Olsson är programledare för SVT:s nya program "Atleterna". Foto: Carlos Norlén/SVT
i den nya tävlings-tv-satsningen "Atleterna" ska allt från brottare till poledancers tävla i en specialbyggd arena. Foto: Carlos Norlén/SVT
i den nya tävlings-tv-satsningen "Atleterna" ska allt från brottare till poledancers tävla i en specialbyggd arena. Foto: Carlos Norlén/SVT
Kajsa Bergqvist. Foto: Robban Andersson
Kajsa Bergqvist. Foto: Robban Andersson
Rickard Olsson. Foto: Alexander Donka
Rickard Olsson.  Foto: Alexander Donka

Så här blir SVT:s nya satsning "Atleterna"

Publicerad

Höjdhopparstjärnan Kajsa Bergqvists nya jobb:

Programledare i SVT:s satsning "Atleterna".

Här ska hon lotsa allt från brottare till poledancers i en specialbyggd arena.

SVT spänner musklerna inför hösten då de drar i gång den nya tävlings-tv-satsningen "Atleterna". I programmet, som leds av Kajsa Bergqvist, 37, tävlar tolv vältränade par i tio klassiska idrottsgrenar.

Tävlingsledare är Rickard Olsson, 47, och allt sker i en specialbyggd multiarena.

Lever tillsammans i by

De 24 deltagarna bor tillsammans i en liten by där de ska träna och leva tillsammans. Men det rör sig inte om någon semesterby. Varje vecka kommer två av de tävlande att tvingas lämna programmet.

Det bästa paret varje vecka vinner en träning med en elitidrottscoach.

Bland coacherna syns Anja Pärson, Christian Olsson och Magdalena Forsberg.

Poledance till skytte

Bland deltagarnas spetskompetenser syns allt från simning till innebandy, brottning till stavhopp. Men vissa sticker ut mer än så.

En av deltagarna, Ida Rosén, 27, från Stockholm, har startat en egen poledanceskola i Karlstad. Dessutom har hon slagits om SM-guld i både poledancing och cheerleading - det senare vann hon 2006.

Premiär i augusti

En annan deltagare, Emil Eriksson, 22, från Lycksele, är världsmästare i att skjuta med pilbåge från hästrygg och har skjutit pilar världen över.

Programmet har premiär den 23 augusti.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida