Ronnie James Dio blev 67 år gammal. Foto: Sandro Campardo
Ronnie James Dio blev 67 år gammal. Foto: Sandro Campardo

Ronnie James Dio död

Publicerad
Uppdaterad
Dios frontfigur Ronnie James Dio avled på söndagen efter en tids sjukdom, skriver AP.
Ronnie James Dio led sedan en tid tillbaka av magcancer, och på söndagen förlorade han kampen mot sjukdomen. I ett uttalande på Dios hemsida skriver hans fru Wendy:
"I dag är mitt hjärta krossat, Ronnie somnade in klockan 7:45 den 16 maj. Många, många vänner och familj fick möjlighet att ta ett personligt farväl, innan han fridfullt somnade in.
Ronnie visste hur mycket han var älskad av alla. Vi uppskattar den kärlek och det stöd som ni alla har gett oss.
Vänligen, ge oss ett par dagar för oss själva så att vi kan hantera denna fruktansvärda förlust.
Tänk på att han älskade er alla och att hans musik vill leva vidare för evigt".

"En av de bästa rösterna"

In i det sista var Dio aktiv på scenen, och flera konserter i Europa var bokade till sommaren.
Hårdrocksvärlden sörjer nu Dio och Twisted Sistergitarristen Jay Jay French som skulle turnera i hop med honom till sommaren säger till AP: " Han hade en av de bästa rösterna någonsin inom heavy metal och ett hjärta som matchade rösten. Han var den trevligaste, mest klassfyllda människan man kunde träffa".

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida