ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Sångaren, låtskrivaren och gitarristen i svenska stjärnrockbandet Crashdiet, Dave Lepard, hittades död i sin bostad i Uppsala.
Sångaren, låtskrivaren och gitarristen i svenska stjärnrockbandet Crashdiet, Dave Lepard, hittades död i sin bostad i Uppsala.

Rockstjärnan hittad död

ANNONS:
Han gjorde succé som sångare, låtskrivare och gitarrist i svenska stjärnrockbandet Crashdiet.
David Hellman, 25, med artistnamnet Dave Lepard, hittades död i sin bostad i Uppsala.
- Dave var inget annat än ett geni och en väldigt speciell människa, säger en bandmedlem.
Bandet Crashdiets medlemmar var i går så tagna av beskedet om vännens plötsliga död att de inte orkade prata. I stället sände de en sista hälsning genom skivbolaget: - Ja, tyvärr måste vi bekräfta att Dave hittades död i natt. Som bandmedlem, men framför allt som vän, kommer vi att sakna honom i all framtid. Crashdiet kommer definitivt inte fortsätta som band. Crashdiet bestod av fyra människor och nu har en lämnat oss. Våra tankar går främst till hans familj. Det var klockan 00.54 i går natt som polisen i Uppsala fick larm om dödsfallet på Jenny Linds väg i Gottsunda. En läkare konstaterade att lägenhetsinnehavaren David Hellman, mer känd som sångaren och gitarristen Dave Lepard i glamrockbandet Crashdiet - var död.

Inget brott

Omständigheterna kring dödsfallet är oklara. - Det ligger inget brott bakom, i övrigt vet vi inte varför detta inträffat, säger presstalesmannen Christer Nordström. Zübeyde Güngodogmus är chockad över att grannen Dave Depard är död. De var bekanta. - Han var så himla gullig och jättetrevlig, säger hon. Men hon hade märkt en förändring hos rockstjärnan. I förra veckan mötte hon honom på Ica. - Han såg så smal ut och var inte sig själv, säger hon. Nu sörjs rockstjärnan av tusentals fans. Glamrockbandet Crashdiet nådde stjärnstatus i samband med att debutalbumet "Rest in sleaze" släpptes i augusti förra året. Det blev succé och albumet gick i raketfart upp på tolfte plats på den svenska skivförsäljningslistan. Bandet hade dessförinnan hårdlanserats i en kampanj med telekombolaget 3. En av bandets största hitar "It's a miracle" har spelats flitigt i radion.

Den lysande stjärnan

Som musiker hyller Expressens hårdrocksrecensent Martin Carlsson Dave Lepard: - Det var han som var den starkast lysande stjärnan i bandet och skrev det mesta av materialet. En av hans stora förebilder var Axl Rose i Guns'n'Roses.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: