"Robinson"-profil föll från terrass – nära dö

Publicerad

Christian Ternstedt ramlade ner och bröstkorgen genomborrades av en stor glasbit.

– Jag förlorade väldigt mycket blod, det blev ambulans direkt men hade enligt läkaren brutal tur, säger han till Expressen.

Här med fler andra Foto: Christian Örnberg
Det var i helgen som den före detta "Robinson"-deltagaren Christian Ternstedt, 33, föll från en takterrass i Barcelona och landade på en glasruta.

"Fick en tio centimeter lång glasbit uppborrad i mig. Tackar Gud för att den hamnade mellan axel och hjärta annars hade det varit kört", skriver profilen på sin Facebooksida.

Under natten mot söndagen opererades Ternstedt under narkos i tre timmar och kunde sedan lämna intensivvårdsavdelningen men är fortfarande kvar på sjukhuset.

Det var när profilen skulle fixa en takpanel mellan sin och grannens terrass som ställningen plötsligt gav vika.

– Jag föll rätt in i ett annat fönster. Jag kom med armbågen först och det måste ha gjort så att det stora glaset åkte in i min bröstkorg, berättar han för Expressen.

Glasbiten borrades in mellan hjärta, nerver och bröstmuskeln tog mest stryk.

Såret blev 7,5 centimeter djupt.

– Jag förlorade väldigt mycket blod, det blev ambulans direkt men hade enligt läkaren brutal tur. Jag får nog komma hem snart men bröstmuskeln är paj så den kommer ta ett tag, berättar han vidare.

I kommentarsfältet överröses nu Christian Ternstedt av krya på dig-hälsningar från nära och kära.

Mer om Christian

Christian Ternstedt medverkade första gången i "Expeition Robinson" 2009 och blev dessförinnan känd som pokermiljonär. Han deltog även under 2012 i "Robinson Revanschen". Sedan en tid tillbaka är han bosatt i Spanien och driver tillsammans med sin sambo hemsidan http://barcelonaforum.se/

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida