ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: http://www.rednexinternational.com
Foto: http://www.rednexinternational.com

Rednex stämmer falska kopiorna

ANNONS:
De kallar sig Rednex, klär sig som Rednex och sjunger Rednex-låtar. Problemet är bara att de är ett helt annat band.
Nu stämmer det äkta Rednex sina kopior.
- De åker runt under vårt namn och kör våra låtar till dumpade priser. Jag blir helt matt, säger Rednex-sångerskan Annika Ljungberg.
De turnerar under namnet Rednex, ibland med tillägget International eller Tribute, men kör samma låtar som Rednex och är också klädda som originalen. Skillnaden: De kostar en bråkdel av vad riktiga Rednex gör för den som vill boka dem för en spelning. Något som gör orginalbandet ursinnigt.

”Har jobbat mycket”

– Jag blir så matt. Vi startade bandet 1994 och jag har jobbat så otroligt mycket med det här, säger Annika Ljungberg, sångerska och frontfigur.
Hon fortsätter:
– Självklart får de göra en tribut till Rednex om de ville det. Men inte med vår logotyp, som jag har ensamrätt på. Det är faktiskt olagligt.

”Det är jättejobbigt”

Sedan Rednex International börjat turnera med originalgruppens kända låtar har det riktiga Rednex fått problem.
– De åker runt under vårt namn och kör våra låtar till en tredjedel av priset, självklart är det jättejobbigt, säger Annika Ljungberg som nu bestämt sig för att stämma Rednex-kopiorna via sin advokat.
Expressen har sökt Rednex-kopiorna för en kommentar, men utan framgång.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: