ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Maria Brander: Tv är minsann också ett ekosystem.

ANNONS:

Till "Antikrundan" kommer man för att visa upp saker som sparats i decennier.

Sen åker man till Ullared för att fylla på med nya prylar.

Hur går det ihop egentligen?

I "Ullared" på måndagar kan man se besökarna hasa sig fram över sina kundvagnar som de fyller till brädden med nya kalsonger, fleecetröjor och påslakanset. Förråden ska fyllas på, och gärna flera gånger per år.

Jag fattar ingenting. Hur lyckas man slita så hårt på sina saker? Gnider man sig mot sandpapper för att nöta lite extra eller sparar man helt enkelt bara allt i en smart förvaringslösning?

Inte sjutton slänger man något i alla fall. Det står ju klart bara man väntar till torsdagens "Antikrundan". Där står folk i ännu en ringlande kö med saker de har sparat på sen Tage Erlander var statsminister, och ofta vet de inte ens vad det är för tingest de visar upp.

"Oj, oj, oj, 150 000 kronor", säger de. "Det hade jag aldrig kunnat tro." Nej, tror jag det. För troligtvis stod det en lastpall Ullaredsköpta fleecetröjor och skymde sikten.

 

Så kan det vara. Eller så består mänskligheten av två helt olika arter: Jägarna som fyller stugan med billig tandkräm i storpack, och samlarna som sitter trycker på handmålade vaser och små silverdosor. Instinkten hos de båda arterna är stark, och ibland då drivkraften blivit för stor. Ja, då kommer "Lyxfällan" och ställer allt till rätta. Tv är minsann också ett ekosystem.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
FIlm
ANNONS:
FIlm
FIlm
ANNONS:
FIlm
FIlm
ANNONS:
FIlm
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: