Sorg. Emmylou Harris gillar sorgsna melodier säger hon. Och jo, det märks. Foto: ELLINOR COLLIN
Sorg. Emmylou Harris gillar sorgsna melodier säger hon. Och jo, det märks. Foto: ELLINOR COLLIN

Grym röst - för mycket sorg

Publicerad
Uppdaterad

KONSERT

EMMYLOU HARRIS
Publik: 1 300
Den glatt bonniga bluegrassraketen"Get up John".
Den vansinnigt banala duetten "Love and happiness."

Ganska tidigt
in i konserten konstaterar Emmylou Harris, 61, att hon har en fäbless för sorgsna melodier.
Hon skojar inte.
Countrystjärnan är ytterst allvarlig, och hon är det i ett tempo så makligt att när bandet efter en dryg timme avlossar kvällens första snabba låt blir det smått chockartat.
Det är förvisso coolt av Emmylou att inte publikfria det minsta med sin låtlista - den här kvälllen är "C'est la vie" långt borta - men det är knappast det ultimata upplägget.
Hon har glimten i ögat men energimätarna på noll och autopiloten på. Rösten är grym och stämsången exakt, men det känns rätt typiskt att hon blundar sig genom låt efter låt.
Det är så långt från countrypolaren Dolly man kan komma.

Publik: 1 300
Den glatt bonniga bluegrassraketen"Get up John".
Den vansinnigt banala duetten "Love and happiness."

Mot slutet av kvällen uppstår ändå en slags sentimental laddning sedan Emmylou gett tryckarsnyftaren "Together again" en dråplig presentation. Hon följer upp med att hänga av sig gitarren och sjunga gospeln "Bright morning stars" a capella tillsammans med två gubbsopraner i bandet.
Då har hon publiken i sin hand. Men hon verkar inte så intresserad. Hon släpper iväg den igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag