ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Lisa Henni i skräckisen "Vittra".
Lisa Henni i skräckisen "Vittra".

"Vittra"

ANNONS:
"Vittra"

Genre: Skräck

Land: Sverige.

Av: Sonny Laguna, Tommy Wiklund.

Med: Amanda Renberg, Johannes Brost, Lisa Henni. Längd: 1.35.

Ålder: 15 år.

Visa merVisa mindre

Den första svenska zombiefilmen är här. Om du tror du att det är ett skämt med löjeväckande b-films-effekter och teatraliskt skådespeleri, är du fel ute.

"Vittra" är ett riktigt nervpiller och jag råder dig att inte vara ensam när du ser den.

Det är det klassiska scenariot - ett ungdomsgäng med singeltjejer och killar åker till ett ensligt torp för att spendera helgen. Killarna är inställda på sex och dukar fram sprit, men kvällen tar en helt annan riktning. En mycket blodig sådan.

Zombierna syns tidigt i filmen och jag är rädd att det ska ta udden ur det läskiga, men det gör det inte. Regiduon Sonny Laguna och Tommy Wiklund vet hur man behåller spänningen och undviker trista upprepningar.

De ständiga närbilderna ger en oavbruten oro för vad som kan finnas framför och bakom det man ser. Rollfigurerna bemöter varelserna på olika sätt. Det blir som små historier, där man varje gång fasar inför vad som kan hända. Och Samir El Alaouis stråkmusik gör det omöjligt att värja sig ifrån att krampaktigt hålla i soffkudden.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
FIlm
ANNONS:
FIlm
FIlm
ANNONS:
FIlm
FIlm
ANNONS:
FIlm
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: