ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

No country for old men

ANNONS:
USA. Av Joel och Ethan Coen. Med Josh Brolin, Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Woody Harrelson, Kelly MacDonald. Längd: 2.02.
Om du gillar "No country for old men" se också "Det vilda gänget" (1969) och "En enkel plan" (1998).
THRILLER

I ett soldränkt ingenstans gör en ensam jägare en skakande upptäckt. Runt en övergiven bil ligger döda män.
Bilens last finns kvar: ett stort parti heroin – och ett par miljoner dollar.
Enkla män som snubblar över dyra droger och osannolika summor har vi sett i filmer förr.
Mannen som gör den skakande upptäckten brukar antagligen gå på bio. Så han vet att det inte är riskfritt att röra rikedomarna. Snart kommer de att vara eftersökta av någon som inte nöjer sig med att annonsera i    lokaltidningen.
Han vet. Men den som lever slitet i enkel husvagn har inte rätt att avstå från försynens skickelser. Och gör man rätt så kan förmögenheten försvinna spårlöst.
Bröderna Coen blev stora vinnare vid Oscargalan i början av veckan. Det brukar de inte bli med sina lättsamma komedier.
Den här historien är skoningslös.

Lagens och laglöshetens män jagar. I täten finns alla tiders ruggigaste psykopat, porträtterad med välkontrollerat överspel och leende känslokyla av Javier Bardem. Han fick också Oscar.
Steget efter kommer en desillusionerad polis, lysande framställd av Tommy Lee Jones. En erfaren man som sörjer gångna, rejälare tider.
Våldsamheten är extrem och Bardem tenderar att bli kuslig parodi. Men samtidigt är allt väl skrivet och väl berättat – så till den grad att det skulle kunna kallas kärleksfullt.
Om ett sånt ord vore tänkbart i sammanhanget.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: