"Mun mot mun"

Publicerad
Uppdaterad
Sverige. Av Björn Runge. Med Marie Richardson, Peter Andersson, Sofia Westberg, Magnus Krepper.
Längd: 1.32.
DRAMA

Snön faller

och en familj i en Göteborgsförort rasar med den till marken. Eller rättare sagt: I ett år har de legat slagna och paralyserade sedan äldsta dottern rymt hemifrån och hamnat i den kriminelle Morgans grepp. Men blod är som bekant tjockare än vatten och pappa Mats bestämmer sig för att inget längre får stå mellan Vera och hennes närmaste. Hon ska tillbaka, kosta vad det kosta vill. Konfrontationen kommer allt närmare och är oundviklig.

Jag vet inte

vad som hände med Björn Runge för låt oss säga tre år sedan. Men något eller någon fick honom att rikta sin energi och bringa stringens till en tidigare alltför bergochdalbane-liknande produktion. I mästerliga Om jag vänder mig om hade Runge skådespelarnas totala tillit och han får dem också här att uträtta stordåd: Marie Richardson och Peter Andersson bär sin inkapslade sorg och saknad på ett absolut trovärdigt sätt.

Och Magnus Kreppers

knarkande hallick är det svinigaste som skådats i svensk film sedan Mikael Persbrandt satte klorna i Johanna Sällström i Under ytan. Mun mot mun, hud mot hud, hjärta mot hjärta. Snön smälter till slut och människan reser sig åter. Runges berättelse med sitt försonande och förlåtande budskap gör den till den kongeniala julfilmen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag