Lady in the Water. Bryce Dallas Howard och Paul Giamatti i LADY IN THE WATER Foto: Frank Masi © 2005 Warner Bros. Entertainment Inc. PUBLICERAD TEXT:
Lady in the Water. Bryce Dallas Howard och Paul Giamatti i LADY IN THE WATER Foto: Frank Masi © 2005 Warner Bros. Entertainment Inc. PUBLICERAD TEXT:

Lady in the water

Publicerad
Uppdaterad
USA. Av M Night Shyamalan. Med Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard, M Night Shyamalan, Jeffrey Wright. Längd: 1.49.
SAGA

En flicka med

vit hud och böljande rött hår simmar olovandes i hyreshusets pool tills hon upptäcks av den desillusionerade fastighetsskötaren. Helt utan invändningar sväljer han att hon är narfen Story, ett sagoväsen som ska hjälpa människorna till insikt och sedan återvända till sin blå värld. Men hennes uppdrag är farligt de otäcka odjuren skruntarna lurar i gräset och försöker döda henne just när den stora örnen Eatlon ska komma och hämta hem henne.

Det börjar svajigt,

och blir allt vimsigare ju längre tiden går. En äldre asiatisk tant avslöjar motvilligt mer och mer av sagan, den enda skeptiska personen i historien är en surmagad filmkritiker, Shyamalan själv förutspås bli en framtida storhet och en pojke läser magiska meddelanden på flingpaket.

Sällan har jag

sett något så fjantigt, navelskådande och oengagerande. Det blir varken läskigt eller gulligt, varken underhållande eller tankeväckande. Att Shyamalan lämnade sitt framgångsrika samarbete med Disney för att få fria händer att göra den här sörjan är inte bara ett tecken på att hans omdöme sviktar. Lady in the water är som en stor, fet och löjligt gjord skrunt som river sönder resterna av hans rykte som filmmakare. Kvar blir blott en självmedveten ego-tripp och en bunt väl-castade skådisar med stor begåvning undantaget Shyamalan själv utan något vettigt att säga.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag