ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

För kärleken - kolliderande människoöden

ANNONS:
FAKTA

Så bra är skådisarna


Danny Glover (3/5)
Afrikanske souvenirhandlaren Franzis känner sig som den främling han är i sitt nya land. När han tror sig börja förstå Sverige och svenskarna, tror han nog fel. Något som Glover förmedlar återhållet, ett säkert porträtt av osäkerhet.

Tuva Novotny (4/5)
Karin Said, född Carlsson, är beslutsamt på väg framåt. Lyckad, uppskattad av dem som hittills varit hennes chefer. Tuva Novotny förser henne med all den handlingskraft situationen kräver, men också med värme under kylan.

Peter Gardiner (4/5)
Moses är huvudperson i Karins vardag och Peter Gardiner blir på flera sätt filmens kärna. Han gör ett högst trovärdigt porträtt av en pressad man som vill väl och nog lyckas rätt bra som familjefar och yrkesman, när omständigheterna så medger.

Ulf Brunnberg (4/5)
Bosse är arrogant och arg, och få kan vara lika övertygande arroganta och arga som Brunnberg. Det behövs för att hans beteende ska bli begripligt – även om vi vet att bråk om parkeringsplatser kan få förödande konsekvenser.

Visa merVisa mindre
DRAMA
Sverige. Av Othman Karim
Med Danny Glover, Tuva Novotny, Peter Gardiner, Ulf Brunnberg.
Sverigepremiär: 9 juli
När människoöden kraschar in i varandra kan bra film uppstå. Det har hänt förr – likheterna med Oscarvinnaren ”Crash” är uppenbara – och fungerar här också.
För säkerhets skull låter Othman Karim sina huvudpersoner kollidera ordentligt. Öppningsscenen är en spektakulär trafikolycka.

De inblandade har haft svåra prövningar på vägen dit. En riktigt jobbig dag har det varit, inser vi snart.
Franzis håller på att ge upp sin lilla butik för afrikanska prydnadssaker. Han längtar efter sin familj. Karin, född Carlsson men gift Said, ska ta ett viktigt steg i juristkarriären. Barnen får vänta till i morgon. Hennes man Moses måste skicka pengar till afrikanske pappa som ligger på sjukhus men finner att namnet blockerar. Jobbet som handläggare på socialen hinner han knappt med.

Bosse är tv-stjärna och kör sportbil till studion bara för att få veta att han blivit avsatt som programledare. Humöret blir inte bättre när han ser sin vackra fru, Regina Lund, tillsammans med en yngre man. Håkan, Stefan Sauk, är charmig kändis med spritproblem. Hans advokat – Karin – måste än en gång rycka ut.
Alla har sitt. De handlar av kärlek, som titeln antyder, men också för att rädda tilltufsade självkänslor. I någon mening är de främlingar i sin verklighet, mer eller mindre välanpassade.

Alla är möjliga att förstå, vem man lättast identifierar sig med beror förmodligen på åskådaren. Smårollerna är ibland på gränsen till klichéer, men där finns också små mästerverk som en vaksam Meta Velander-tant.
Frustration är allas arvedel. Det är den som styr mot den stora smällen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
FIlm
ANNONS:
FIlm
FIlm
ANNONS:
FIlm
FIlm
ANNONS:
FIlm
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: