"Daddy's home" är lite småkul, men poängerna och filmen som helhet överraskar inte tillräckligt för att lämna ett avtryck.
"Daddy's home" är lite småkul, men poängerna och filmen som helhet överraskar inte tillräckligt för att lämna ett avtryck.

"Daddy's home"

Publicerad

USA. Av Sean Anders, John Morris. Med Mark Wahlberg, Will Ferrell, Linda Cardellini, Hannibal Buress. Längd: 1:36. Från: 7 år.

Vem vinner pappafajten? Det välutrustade muskelpaketet Dusty (Mark Wahlberg) eller den mjuke, pålitlige genomsnittsmannen Brad (Will Ferrell)? För att vara en familjekomedi, så sätter ”Daddy’s home” oväntat mycket fokus på regionerna under bältet.

Brad är steril sen en röntgenincident hos tandläkaren, men har ändå mödosamt lyckas knipa papparollen i egenskap av överambitiös styvfarsa. Han hämtar, lämnar, packar lunchpåsar, tröstar och förstår, tills den dag då den biologiska pappan Dusty återvänder på sin motorcykel för att återerövra kungatronen i familjen. Hans trumfkort: Att mamman Sarah (Linda Cardellini) egentligen vill ha ett tredje barn.

Humorn i ”Daddy’s home” lutar sig på så vis tungt på den amerikanska mansrollens ytterligheter, där man antingen är bredbent yrkesmilitär eller plikttrogen villaägare. Roligast är Will Ferrell med sin speciella förödmjukade och passivt aggressiva spelstil. Som vuxen går det inte att låta bli att flina lite åt hans jobb på en radiostation för kommersiell jazz, medan de yngre säkert garvar högst åt hans olyckor på skateboardrampen eller basketplanen.

Det är lite småkul, men poängerna och filmen som helhet överraskar inte tillräckligt för att lämna ett avtryck.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida