Charlotte Perrelli får sparken som programledare för Melodifestivalen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Charlotte Perrelli får sparken som programledare för Melodifestivalen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Charlotte Perrelli presenterades som programledare i höstas. Foto: Pelle T Nilsson
Charlotte Perrelli presenterades som programledare i höstas. Foto: Pelle T Nilsson

Charlotte Perrelli petas som programledare

Publicerad

Charlotte Perrelli petas som programledare för Melodifestivalen.

Trots att SVT godkände hennes Comviqreklam innan programledarjobbet blev klart omförhandlar kanalen nu avtalet.

Hon kommer i stället delta som utökad mellanakt.

"Det är givetvis tråkigt att SVT gjort en avtalsmiss som drabbar min programledarmedverkan", säger Charlotte Perrelli i ett pressmeddelande.

Charlotte Perrelli, 41, medverkar just nu i en reklamkampanj för Comviq, trots att hon den 13 februari skulle ha stått på scen som programledare för den andra deltävlingen i Melodifestivalen i SVT.

Innan artistens medverkan som programledare i tävlingen blev klar ska SVT ha godkänt Perrellis övriga förehavande - trots det omhandlar kanalen nu sitt avtal.

Anledningen är att SVT har missat tidsperioden för reklamkampanjen.

"Det är en viktig SVT policy så avtalet har omförhandlats så att programledarrollen utgår och ersätts med en utökad artistisk del", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Charlotte Perrelli: "Tråkigt"

Charlotte Perrelli säger att det känns tråkigt att SVT gjort en miss.

"Jag kan bara hänvisa till att vi gjort allt enligt avtalet där vi inkluderat alla mina reklamuppdrag som godkänts av SVT men det är givetvis tråkigt att SVT gjort en avtalsmiss som drabbar min programledarmedverkan. Jag ser fram emot mina utökade artistiska framträdanden i programmet", säger Charlotte Perrelli i ett pressmeddelande.

 

 

LÄS MER: SVT i krismöten efter Charlotte Perrellis reklam

 

 

SVT ber om ursäkt till artisten.

"Ibland blir det fel och vi på SVT tar på oss det. Vi ber Charlotte om ursäkt som framstått som den avtalsbrytande parten vilket inte är fallet samtidigt beklagar vi den negativa publicitet som Charlotte fått de senaste dagarna . I går träffades Charlotte och Svt för att lösa den uppkomna situationen på bästa sätt vilket resulterade i att parterna omförhandlade avtalet där Charlotte kommer att få en utökad roll som artist i programmet. SVT är tacksamma för Charlottes medgörlighet och professionalism för att lösa den uppkomna situationen", säger Anette Helenius på SVT.

 

 

LÄS MER: Bilden där Charlotte Perrelli kan bryta mot lagen

 

 

Charlotte Perrelli skriver på Instagram att SVT:s miss innebär i utökat artisteri för hennes del:

"Jag kommer inte vara "programledare" nästa lördag... Pga SVT avtalsmiss! Däremot kommer mitt artisteri utökas under kvällen och jag kommer medverka i flera nummer och andra insatser som vi nu skriver om och jobbar på. Det här känns jättebra och riktigt roligt! Det passar mig som handen i handsken".

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida