Tillbaka i rutan. Pernilla Månsson Colt är med i SVT:s nya satsning "Trädgårdsfredag." Men samtidigt tuyngs hon av sin pappas död. "Det är en sorgeprocess som ständigt pågår." Foto: Christer Wahlgren
Tillbaka i rutan. Pernilla Månsson Colt är med i SVT:s nya satsning "Trädgårdsfredag." Men samtidigt tuyngs hon av sin pappas död. "Det är en sorgeprocess som ständigt pågår." Foto: Christer Wahlgren

Pernilla Månsson Colt gör comeback i tv

Publicerad
Uppdaterad
På fredag gör Pernilla Månsson Colt comeback i tv-rutan.
Nu berättar hon om sorgen efter pappans död - och saknaden som tynger henne under inspelningarna.
- Det är en tuff process, jag blir nog aldrig riktigt klar med den, säger hon.
Efter att ha arbetat en tid bakom kameran tar Pernilla Månsson Colt, 42, åter plats i rutan.
I SVT:s nya myssatsning "Trädgårdsfredag" ska hon tillsammans med trädgårdsmästaren Gustav Mandelmann och kocken Tareq Taylor under 20 avsnitt vägleda tittarna i säsongernas alla trädgårdsbestyr.
- Det är ett program för alla som har ett intresse av trädgård. Det spelas in löpande för att man ska kunna följa säsongerna, säger hon.
Samtidigt tyngs hon av sorgen och saknaden efter sin pappa, som i höstas gick bort efter tids sjukdom, 70 år gammal.

"Känns för jävligt"

- Det känns för jävligt. Det är en orättvisa att någon man älskar måste gå bort, och att det inte finns något sätt att få kontakt med dem eller kunna vrida tillbaks klockan, säger hon.
- Det är en sorgeprocess som ständigt pågår. Det har gått ett halvår nu, men jag blir nog aldrig riktigt klar med den.
Det egna trädgårdsintresset är stort - men det väcktes inte på riktigt förrän hon väntade sitt första barn för tolv år sedan.

"Som en hormonslägga"

- Det var som en hormonslägga i skallen. Att få se saker växa och spira var helt fantastiskt, säger Pernilla Månsson Colt.
- Det är det som är så fantastiskt, en trädgård handlar om liv och död. Men där kan man till skillnad från människosläktet hoppas på att de som dör kommer igen nästa vår.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida