ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
"Dopingskandalen" är ingen stor grej för Ola-Conny Wallgren eftersom alla i hans omgivning vetat om den. Foto: Olle Sporrong
"Dopingskandalen" är ingen stor grej för Ola-Conny Wallgren eftersom alla i hans omgivning vetat om den. Foto: Olle Sporrong

Ola-Conny väljer att ta anklagelserna med ro

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

– Jag ska i alla fall inte dricka te på lakritsrot i kväll!

Det säger dopingomskrivne Ola-Conny Wallgren inför kvällens tv-sändning av tv-priset Kristallen.

Reaktioner på dopingskandalen har helt uteblivit och han tar hela grejen med en klackspark och går vidare.

Ola-Conny Wallgren har hållit på med idrott sen han var sju år och har bland annat tävlat i judo på hög nivå och var trea i Sverige i kula när han var 15 år.

Det var då, när han vägrade äta penicillin mot sina luftrörsbesvär, och i stället drack stora mängder örtteer som dopingpolisen slog till.

Inget positivt besked

– Det var ingen som sa om det var bra eller dåligt, säger han. Så när brevet kom på posten och det stod att beskedet var positivt så trodde jag det var bra.

– Men positivt i det språket var ju inte så positivt utan åt andra hållet, säger han med ett skratt. Är det här ett skämt eller?

Han och tränaren läste på om att lakritsrot- och kamomillte och förstod att det kan höja testosteronvärdet.

Leversjukdom

– De trodde att jag kanske hade en leversjukdom så jag fick åka upp till Stockholm och genomgå tester, men jag hade inte det. Någonstans måste man dra gränsen och jag hamnade mitt på.

Vad har du fått för reaktioner på avslöjandet?

– Jag har inte pratat med någon om detta, mer än Morgan, som redan innan visste om detta. Någon annan har inte sagt något, men jag har inte varit på jobbet ännu. De som känner mig väl vet redan om detta.

Har du några andra lik i garderoben?

– Nej, det har jag inte, säger Ola-Conny. Jag är ärligheten själv, jag skulle aldrig kunna lura någon människa. När det gäller ens liv kanske man kan ljuga, men i det här fallet så håller det inte i längden.

– Och skulle jag hållit på med sån skit så skulle jag inte ha den konditionen som jag har i dag, säger han.

Hårt slag

Om "avslöjandet" säger han:

– Jag har alltid följt Patrik Sjöberg och Stefan Holm och då blev jag full i skratt och väldigt hedrad att det var OS-medaljören Stefan Holm som snappade upp detta.

– Säger man doping så är det ett ganska tungt ord i dag, säger han. Och det kan vara ett hårt slag för mig, men jag vet ju hur det ligger till.

– Jag har rent mjöl i påsen!

Han räds inte heller kvällens Kristallen-gala i Stockholm med André Pops och Gina Dirawi där han och Morgan är gäster.

– Men om någon kommer fram till mig så tänker jag svara: Jag dricker inget lakritsrot-te i kväll i alla fall. Jag dricker öl eller vin.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNA HEGESTRANDS BLOGG
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: