ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Katarina Wigander och Rebecka Larzén, etta och två i årets Fröken Sverige, viker ut sig i herrmagasinet Moore - något som före detta vinnare reagerar starkt på.
Katarina Wigander och Rebecka Larzén, etta och två i årets Fröken Sverige, viker ut sig i herrmagasinet Moore - något som före detta vinnare reagerar starkt på.

Nu viker Fröken Sverige ut sig

ANNONS:
Inför Miss Universum-finalen viker ettan och tvåan i Fröken Sverige ut sig i herrmagasinet Moore.
Något som före detta vinnare i tävlingen reagerar starkt på.
- Det gäller att tänka på vilken bild man vill förmedla av sig själv, säger Valerie Aflalo, Fröken Sverige 2000.
Tidningen Moore med Fröken Sverige-tvåan Rebecka Larzén på omslaget. Redan under Fröken Sverige-tävlingen i våras höjdes en rad kritiska röster. Herrtidningen Moore, med tjejfotografen Bingo Rimér i spetsen, har tagit över arrangemanget och lade större vikt än någonsin tidigare vid deltagarnas utseende. Sveriges senaste Miss Universum-vinnare - 1984 - Yvonne Ryding skrädde inte orden: - Jag förstår inte hur de som äger rättigheterna till den internationella tävlingen kan låta en herrtidning stå som värd för det hela. Tävlingen borde läggas ner. Den sänder ut skeva signaler till unga tjejer. Det känns snuskigt, på gränsen till porr.

Utmanande bilder

Nu tar Moore ytterligare ett steg på den inslagna vägen. I nya numret av herrmagasinet poserar Fröken Sverige Katarina Wigander - Sveriges representant i Ecuador i juni - på utmanande bilder. Hon räknas för tillfället till topp-tio-favoriterna i tävlingen. Tvåan Rebecka Larzén går ännu längre och har gjort en toplessplåtning. Hon pryder även Moores omslag. - Det känns helt rätt. Bilderna är vackra. Jag tycker inte att de är ett dugg porriga. Folk får tycka vad de vill, säger hon. Bingo Rimér: - Vi har gjort Fröken Sverige till en verklig skönhetstävling och gett Sverige chans att vinna. Utomlands fungerar det så här. Det är ord som inte faller i god jord hos många av våra exmissar.

Pressad

Valerie Aflalo säger: - Var går gränsen? Jag tror att det gäller att tänka på vilken bild man vill förmedla av sig själv efter tävlingen. Risken finns att du känner dig pressad att ställa upp på vissa bilder, och då är det inte bra. När jag var med styrdes det här med bilder på ett annat sätt, vi fick inte plåtas hur som helst. Katarina Wigander befinner sig just nu på plats i Ecuador och har inte gått att nå för en kommentar.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: