ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
"Avtalet löper ut först vid nyårsskiftet", säger TV4:s programdirektör Tobias Bringholm om Kristian Luuks nya jobb på SVT.
"Avtalet löper ut först vid nyårsskiftet", säger TV4:s programdirektör Tobias Bringholm om Kristian Luuks nya jobb på SVT.

Nu stoppas Luuk av TV4

ANNONS:
FAKTA

Ålder: 40, född Hägersten av estniska föräldrar.
Familj: Barnen Smilla, 8, och Sebastian, 6, samt flickvännen Carina Berg.
Karriär: Pluggade till civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm där han också jobbade med studentradion.
Arbetet där ledde fram till radioprogrammet "Hassan".
Programledare på ZTV med "Knesset".
Sedan följde nio år på TV4 med "Sen kväll med Luuk" och "Godnatt, Sverige".

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Läs mer
Kristian Luuk byter TV4 mot värsta konkurrenten SVT och programledarskapet i schlager-SM.
Men hans medverkan stoppas av gamla arbetsgivaren.
- Jag börjar jobba här först efter nyår, säger Kristian Luuk.
Det är årets chockvärvning i tv-Sverige. Mitt framför näsan på värsta konkurrenten TV4 kniper SVT reklamkanalens profil Kristian Luuk och gör honom till programledare för schlager-SM. - Jag har inte berättat för TV4 vad det är jag ska göra. Men det har inte funnits några konkreta förslag för våren där för min del. Det handlar inte om någon schism, säger Kristian Luuk. Bakom värvningen står hans mångårige vän och kollega från "Sen kväll med Luuk" - Per Blomqvist, producent för schlager-SM. - Klart att det har spelat in att vi känner varandra och har jobbat ihop, jag är producent och vet vad Kristian går för, säger han.

Oklart om framtiden

TV4 kontrar på det upptrappade tv-kriget genom att låsa sin forne profil fram till nyår. - Kristian är kontrakterad hos oss fram till nyår. Avtalet löper ut först vid årsskiftet. Och vi kommer inte att lägga ned under schlagern utan satsa stort, säger TV4:s programdirektör Tobias Bringholm. Han är svävande kring om Kristian Luuk i framtiden är välkommen tillbaka till kanalen. - Det är Kristians val att gå dit. Han ville ha en friare roll, arbeta projekt för projekt. Var sak har sin tid, vi får se vad som händer... jag önskar honom lycka till. Diskussionerna med Kristian Luuk har pågått i minst ett par veckors tid. Något som innebär att Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som det spekulerades i, antagligen aldrig varit påtänkta.

Vill inte kommentera

Enligt uppgifter till Expressen innebär Kristian Luuks ja till schlager-SM att han kan inkassera hundratusentals kronor. Siffror upp mot 500 000 kronor har nämnts. - Jag kan inte berätta om mitt kontrakt. Men en halv miljon är det inte, säger Kristian Luuk.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: