ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Världspremiär: Lyssna på Millencolins nya låt

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

20 år tillsammans.

Det ska Millencolin självklart fira.

Först med en skiva och dvd - sedan med en egen festival.

- Jag har spelat längre i det här bandet, än vad jag inte har spelat i bandet, så det har blivit mitt liv, säger Erik Ohlsson till Expressen.se.

Lyssna på bandets nya låt "Carry you" här ovan.

1992 är Carl Bildt statsminister.

Pernilla Wiberg vinner OS-guld i storslalom och Sharon Stones stolscen från filmen "Basic instinct" är vida omtalad.

Samtidigt bildas Millencolin.

Sedan dess har bandet turnerat världen över och släppt sju studioalbum.

Nu firar bandmedlemmarna 20 år tillsammans med en egen festival samt med en skiva och en dvd. Där finns även två nya låtar, en av dem, "Carry you", kan du lyssna på här ovan.

"Varit realistisk"

Erik Ohlsson är gitarrist i bandet. Han berättar för Expressen.se:

- Det är helt sjukt om man tänker efter, men ganska naturligt när man är mitt uppe i det på något vänster. Jag har spelat längre i det här bandet, än vad jag inte har spelat i bandet, så det har blivit mitt liv.

- Sedan är det klart, det är väldigt lång tid för ett band. Så det känns grymt.

Ni börjar inte se horisonten där borta någonstans?

- Ska jag vara ärligt så har jag sett horisonten i hela vår karriär. Man har alltid varit realistisk för en musikerkarriär är inget som man kan ta för givet. Men samtidigt, så länge det känns rätt, och vi tycker att vi skriver bättre låtar än tidigare... den här turnén som vi gjorde senast, 10-årsturnén för "Pennybridge pioneers", den publikresponsen som man får runtom i hela världen, det skulle bara vara idiotiskt att lägga ner.

Fem nya låtar klara

I slutet av maj släpper Millencolin "The melancholy connection", som innehåller bandets första nya material sedan albumet "Machine 15", som kom 2008.

Tillsammans med de två nya kompositionerna samlas tolv av bandets mer svåråtkomliga låtar.

- Vi har spelat in fem nya låtar som är klara, men kände att vi inte var redo att släppa en ny skiva. Sedan finns det så många b-sidor, så då kände vi att det kunde vara en bra idé att släppa en skiva ändå, säger Erik Ohlsson.

Och som om det inte vore nog.

"The melancholy connection" innehåller även en dvd, där man får se Millencolin spela live under den senaste turnén, men även exklusivt bakomkulissernamaterial med bandet som Ohlsson själv spelat in och beskriver som "superpersonligt".

Sedan var det ju den där festivalen.

"Det kan jag garantera"

Den 8 och 9 juni samlar Millencolin bland annat The Hives, Danko Jones och Bombshell Rocks i Örebro för att fira de 20 åren som band. De avslutar själva båda dagarna och kommer spela låtar från hela karriären.

Så på tal om det:

Tror du att du och jag har det här samtalet igen om ytterligare 20 år?

- Det tvivlar jag skarpt på, säger Erik Ohlsson och skrattar.

- Om tjugo år... vi lägger ner när det blir patetiskt, det kan jag garantera i alla fall. Om 20 år, då drar jag i någon slags nödbroms om ingen annan gör det åt oss.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: