ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Inför det stundande skivsläppet plockar Teddybears på sig björnmasker och ger en bonusspelning på en paddanbåt i Göteborg. Foto: Nicklas Thegerström
Inför det stundande skivsläppet plockar Teddybears på sig björnmasker och ger en bonusspelning på en paddanbåt i Göteborg. Foto: Nicklas Thegerström

Teddybears gillar att skapa kaos

ANNONS:
FAKTA

Jocke Åhlund om...
...att Teddybears lånat ut sin nya singel "Get mama a house" till en reklamfilm för Fastighetsbyrån:-Tack vare pengarna vi får in för att låta dem använda låten kan vi koppla av och slippa ta ett jobb i kassan på Ica medan vi fokuserar på att göra klart vår skiva. Vi gjorde en övervägning och kom fram till att vi tyckte det var okej i det här fallet.

...varför de tagit bort tillägget STHLM från bandnamnet:-Fån början lade vi till det av två anledningar, dels för att Phil Spector hade en grupp på 60-talet som hette Teddybears, dels för att vi var sådana jävla 08:or och kände för att provocera folk ännu mer med det. Men när vi skulle släppa platta i USA kollade vårt amerikanska skivbolag upp copyrighten, och det visade sig att den gått ut för länge sedan.

...Håkan Hellström, vars senaste album "För sent för edelweiss" han producerade:-Han är typ Sveriges Bob Dylan, ett geni. Det var svingivande och kul att jobba med honom. Det gav lust, stimulans och glädje som jag tog med mig tillbaka till Teddybears.

Visa merVisa mindre
Inför det stundande skivsläppet plockar Teddybears på sig björnmasker och ger en bonusspelning på en paddanbåt i Göteborg.
-Vi kan inte låta bli att barnsla oss, säger Jocke Åhlund.
Det har gått några år sedan Teddybears var aktuella med en skiva i Sverige sist, men helt tyst har det inte varit om Stockholmstrion.
Robyn har under tiden rönt stora framgångar i USA med deras låt "Cobrastyle", vilket resulterade i att medlemmarna stod bakom henne när hon spelade hos den amerikanske tv-legendaren David Letterman förra våren.
Och Jocke Åhlund kan ta åt sig äran som producent för Håkan Hellströms senaste, och unisont hyllade, album "För sent för edelweiss".

Prio ett

Dock är den egna kommande plattan en helt annan sak, för hur mycket Patrik Arve och bröderna Åhlund än har att göra vid sidan om så kommer Teddybears alltid att vara prio ett.
Inte i någon annan konstellation kan medlemmarna välja att göra enbart sådant som de tycker är roligt.
-Teddybears har varit vår lilla klubb, vår lekstuga och vårt gäng sedan vi var 18. Men vi har lyckats göra det till vårt jobb också, vi kan leva på det, säger Jocke Åhlund.
-Ingen av oss vill fastna i något, utan alla är lika sugna på att göra nytt, experimentera och flumma. Vi har jävligt kul ihop och åstadkommer bra grejer.

Punkig barnslighet

Och nu senast har de alltså kokat samman en skiva som Jocke Åhlund beskriver som "en bomb". Där finns visserligen en hård politisk text som räcker långfingret åt den amerikanska kristna högern, men på det hela taget är plattan ett glädjerus.
-Den är gjord med någon slags skön punkig barnslighet. Vår musik ska inte vara tråkig att lyssna på, eller kännas som någon jävla föreläsning. Man ska kunna festa och slå klackarna i taket till den.
På den nya skivan medverkar bland andra rapparen Swingfly och Stings dotter Coco Sumner i en duett.
Men efter Teddybears samarbete med Iggy Pop på USA-versionen av "Punkrocker" 2006 drar sig Jocke Åhlund för att prata om gästartister.
-Det känns som att vi skulle behöva köra marionettdockor med Michael Jacksons mumie för att folk ska höja på ögonbrynen nu, skrattar han.

Trötta gubbansikten

Men uppmärksamhet lär de nog få ändå. Inför sitt sjätte album har Teddybears nämligen beslutat att de hädanefter alltid ska bära björnmasker, inspirerade av Ingmar Bergman-rekvisita som de hittade i Dramatens kostymförråd.
-Det handlar inte om att vi vill vara hemliga, alla har ju redan sett oss hundra tusen gånger. Men vem vill egentligen se tre trötta gubbansikten, säger Jocke Åhlund.
-Det här känns roligare, att uppfinna en persona till sig själv som artist. David Bowie började ju sminka sig och färga håret morotsrött när han tröttnade på sig själv.
TT Spektra: Och så paddanspelningen under Way Out West. Ni är bra på pr?
-Det vete fan, vi gör det mest för att vi tycker det är kul. Som när Sex Pistols åkte runt på Themsen, fast på ett lite blöjigare Åsa-Nisse-sätt.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: