Robyn uppträder tillsammans med Salem al Fakir och Christian Falk. Foto: Sivertsen, Anb Thomas
Robyn uppträder tillsammans med Salem al Fakir och Christian Falk. Foto: Sivertsen, Anb Thomas

Supergrupp hyllar de döda

Publicerad
Uppdaterad
Robyn, Salem al Fakir och Christian Falk bildar grupp tillsammans.
På Grammisgalan gör nämnda artister, och en rad till, gemensam sak för att hylla de stora svenska musiker som gått bort under 2008.
- Robyn och Christian Falk har ringt runt till sina kollegor. Det är nästan så att fler har velat ställa upp än vad som är tekniskt möjligt, säger artistansvarige Mathias Bridfelt.
2008 var året då Sverige och det svenska musiklivet förlorade personer som jazzmusikern Arne Domnérus, Broder Daniel-gitarristen Anders Göthberg och E.S.T:s Esbjörn Svensson.
För att hedra dem kommer Robyn och Christian Falk att framföra sin låt "Dream on" på Grammisgalan 7 januari. Men de blir långt ifrån ensamma på scen.

16 artister samtidigt

Uppslutningen har varit överväldigande och inkluderar namn som Martin Jonsson från Blacknuss, Salem al Fakir, Goran Kajfes och Jonas Kullhammar. Totalt kommer sexton personer att ingå i konstellation som kallar sig Supreme Court Allstars.

"Känns värdigt"

- Det känns tungt och värdigt. Det är kul att få med stora grammisartister tillsammans med stora jazz- och soulmänniskor, säger Mathias Bridfelt.
Nytt är även att E.M.D uppträder på galan - och då vid var sin flygel.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida