Ring mig Thorsten!. Dystra rockstjärnan Nick Cave ska göra känguruvästern. Och han kan tänka sig att ha med Thorsten Flinck. "Klart intressant - om han klarar accenten", anser Cave.
Ring mig Thorsten!. Dystra rockstjärnan Nick Cave ska göra känguruvästern. Och han kan tänka sig att ha med Thorsten Flinck. "Klart intressant - om han klarar accenten", anser Cave.

Nick Cave vill göra film med Thorsten Flinck

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Thorsten Flinck hyllar Nick Cave i sin krogshow.
Nu ska Cave göra en långfilm.
Och är intresserad av Flinck som skådespelare.
- Har han tagit sig ur sina problem? undrar Nick Cave.
Den dystra rockstjärnan från Australien släpper just nu ett nytt album, "Nocturama", med sitt eviga kompband Bad Seeds. Men mellan skivor, romaner och turnéer har Nick Cave hunnit skriva ett filmmanus. - Jag är halvvägs genom mitt andra, faktiskt. Det första håller på att bli film nu. "Proposition" är en västern som utspelas i australiska öknen på 1880-talet. Våldsam, rolig och sorgsen - En känguruvästern, konstaterar han med ett leende. - Filmen handlar om "Bush rangers", de laglösa männen i Australien. Den är mycket våldsam, lite rolig och samtidigt sorgsen. Finansieringen är klar, "pengarna finns", nu väljs skådespelarna ut. - Det är den svåraste delen, konstigt nog, säger Nick Cave. Australien har haft en explosion med kända skådisar som Guy Pearce, Heath Ledger, Nicole Kidman med flera. - Många bra namn är intresserade, men vi är nu i läget där vissa väntar på att andra ska säga ja först. Vill veta allt om Flinck Expressen informerar naturligtvis Nick Cave om att en av Ingmar Bergmans favoriter, Thorsten Flinck, är en stor fan av rockstjärnan och till och med gjort en svensk version av "Where the wild roses grow". - Är det sant? Det är väldigt smickrande, säger Cave. - Jag älskar verkligen Bergmans filmer, tillägger rockstjärnan, som vill veta allt om Flinck: "Hur gammal är han?", "Hur ser han ut?", "Vad har han gjort?", "Kopplingen till Bergman?" Cave nickar och får Thorsten Flincks namn noterat när vi informerar om svensken som regissör, skådespelare och - Dramatens svarta får. Rockstjärnan har själv en bakgrund med missbruk och ser inga problem: - Om han klarar australisk accent är han intressant...! Thorsten Flincks tolkning av "Where the wild roses grow" intresserar Nick Cave.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag