Förbluffande blekt, Justin Timberlake

Publicerad

Justin Timberlake är tillbaka på dansgolvet efter sin uppmärksammade exil i Hollywood.

Med en färsk singel - som låter förbluffande daterad.

Det har gått sju år sedan succéalbumet "Futuresex/Lovesounds". Justin Timberlake har hunnit spela in en rad Hollywoodfilmer ("The social network", "In time" till exempel). Han har gift sig med skådespelerskan Jessica Biel. Han har hunnit fylla 31.

Frågan är om tiden sprungit ifrån honom under den långa frånvaron från popscenen.

"Suit & tie" talar dessvärre för det. Den låter långt ifrån lika modern som gamla "Sexy back". Till och med solodebuten "Like I love you" (2002) hade ett fräschare och mer utmanande sound.

 

På nya singeln känns inte Timberlake längre som Michael Jacksons självklara arvtagare. Han låter snarare som Bruno Mars, när kollegan gör välproducerad retrosoul. Inget fel på det kanske, men "Suit & tie" gör ett förvånansvärt blekt intryck. Jay-Z:s gästrap tillför absolut ingenting. Melodin verkar vara skriven med vänsterhanden. Sången saknar inspiration.

I går morse, när "Suit & tie" släpptes, meddelade amerikanen att hans tredje album - "The 20/20 experience" - kommer senare i år.

Förhoppningsvis blir den upplevelsen mer hun- dra än det här smakprovet.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida