ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Den nya musikgenerationen är här

ANNONS:
Nu börjar rockrävarnas barn ta sig ton. Adrian Modiggård, 16 år, har släppt sin första singel. Hans pappa heter Werner och är trummis i Eldkvarn. "Jag har lärt mig otroligt mycket av att vara med dem", säger Adrian.
Nu börjar rockrävarnas barn ta sig ton. 16-åriga Adrian Modiggård har släppt sin första singel. Hans pappa heter Werner och spelar trummor i Eldkvarn.
-Jag har lärt mig otroligt mycket av att vara med dem, säger Adrian.
"Love makes me cry" är en 60-talsdoftande låt om kärlek som tagit slut. Beatles, Stones, Hollies och Byrds är några av de influenser Adrian Modiggård har fått genom sin pappa Werner Modiggård, trummis i Eldkvarn. Adrian har växt upp med bandet, körat och spelat med dem. En bra skola.
-Jag har lärt mig otroligt mycket av att vara med dem, fått lära mig mycket om branschen och hur glamouröst det inte kan vara, ha ha, att sätta upp trummor och sånt, säger han.

Började spela som barn

Adrian Modiggård spelar in sina låtar i köket hemma i Stockholm. Grannarna klagar inte, tvärtom, de brukar ropa efter mer. Och det är inte bara 60-talspop som gäller för Adrian. Soul som Marvin Gaye och Aretha Franklin har han lyssnat på hos sin mamma och ett eget modernt sound är målet. Men det var varken Marvin Gaye eller Beatles som fick honom att börja göra musik. Julkalendern från 1996, "Mysteriet på Greveholm", har viss betydelse.
-När spökena sätter på radion och så är det "Sweet home Alabama"-introt, det är så jävla klockrent. Jag var bara fyra år, men då började jag göra egna låtar och melodier på pianot hemma, berättar han.

Spelar med "Pluras" son

Nu håller han på att sätta ihop ett band med kompisen och gitarristen Axel Jonsson, son till en annan välkänd Eldkvarnsprofil, sångaren Per "Plura" Jonsson. Adrian har precis börjat gymnasiet och senare i höst ska en andra singel släppas.
-Det är bara spännande, skitkul, en dröm, det är ju det här man vill göra om man håller på med musik och jag får göra det så tidigt. Jag hoppas att det ska rulla på. Jag skulle vilja spela på alla festivaler, göra en sommarturné. Att få ha med sig sina bandmedlemmar och gå omkring, slippa sätta upp sina grejer, bara gå rakt upp på scenen och...ta ett G, säger Adrian Modiggård.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: